Főoldal Filmek James Cameron elárulta, hogy az Avatar: A víz útja bemutatója után miért nem készül sorozatadaptáció a franchiseból
Filmek

James Cameron elárulta, hogy az Avatar: A víz útja bemutatója után miért nem készül sorozatadaptáció a franchiseból

A rendezőnek egyelőre esze ágában sincs tévésorozatot készíteni az Avatarhoz.

160
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

A franchise első részét még 2009-ben mutatták be, és az Avatar máig tartja a legtöbb bevételt hozó film rekordját a mozikasszáknál. Még a Bosszúállók: Végjáték is csak rövid időre tudta átvenni az első helyet, de miután újra bemutatták a filmet a mozikban, az Avatar ismét az első helyre ugrott, és most minden szempár az Avatar: A víz útja bemutatójára szegeződik, hogy vajon mire lesz képes a várva várt folyatás.

A franchise helyet kapott az évek alatt a Disney World kalandparkjában, s Pandora mára a vidámpark egyik legnagyobb attrakciójának számít. Időközben a franchise a Disney tulajdonába került, miután a mikiegeres vállalat felvásárolta a 20th Century Foxot. Nem csoda tehát, hogy a hatalmas várakozás előzi meg a bemutatót, s a stúdió a folytatás után legalább még egy filmet forgat, és a tervek szerint A víz útja után akár négy további nagyszabású mozifilmet is piacra dobnak.

James Cameron múlt héten elmondta, hogy nagyban gondolkodik, így többekben felmerült a kérdés, hogy a mozifilmek mellett esetleg készülhet sorozat is? Logikus lépésnek tűnhet, azonban a rendezőnél nem élvez prioritást a sorozat, és most a The Hollywood Reporter kérdésére azt is elárulta, hogy miért nem valószínű.

A probléma ezekkel a CG-karakterekkel az, hogy annyira költség- és munkaigényesek, hogy a tévében nem igazán működnek. Sok gépi tanulással térjünk majd vissza erre a kérdésre 10 év múlva. Szúrjuk be a munkafolyamatunkba, amiről úgy gondoljuk, hogy képesek leszünk majd idővel megtenni.

Lehet, hogy eljutunk egy tévés menetrendhez, de ez most nem érdekel.

James Cameron

Megdöbbentő lehetet sokaknak, hogy még egy olyan egyszerű dolog, mint egy animációs spin-off sem kerül szóba, de Cameron számára egyértelműen prioritást élvez, hogy ezeket a történeteket a lehető legnagyobb képernyőkön mesélje el, 3D-s effektekkel az élen. A döntés valahol érthető, hiszen jelentések szerint az Avatar: A víz útja gyártási költsége akár a 400 millió dollárt is meghaladhatta, szóval egy élőszereplős tévésorozat ötlete egyelőre nem lehet opció a készítők számára.

Avatar: A víz útja

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 3. “hektikus” utómunkálatairól és a tervezett megjelenési dátumról beszélt James Cameron

Kőkeményen dolgoznak az Avatar 3. részén, hogy tartani tudják a megjelenési időpontot.

Terminátor 2. – Az ítélet napja
Kritikák

Terminátor 2. – Az ítélet napja visszatekintő

Remek kezdés, pazar folytatás. Általában ez volt jellemző a régi franchise-okra, és...

Terminátor - A halálosztó
Kritikák

Terminátor – A halálosztó visszatekintő

Visszatekintettünk, hogy milyen is volt az első Terminátor-film.