Wide Screen
Image default
Filmek

James Cameron elárulta, hogy a rajongók mit várhatnak majd az Avatar-folytatásoktól

James Cameron új fejleményeket osztott meg az Avatar-filmek folytatásairól, miközben azt is megtudtuk, hogy hol tartanak velük, és mennyi készült el már belőlük.

Az Avatar-rajongóknak még két évet kell várniuk James Camerontól az Avatar folytatásáig. A rendező szavai szerint jól haladnak a munkával, hogy 2021. decemberében végre bemutassák a második részt, most azonban Jon Landau producerrel közösen néhány új részletre is fény derült a következő négy Avatar-filmről.

Néhány hete már megírtuk, hogy 2019-re leálltak a forgatással, szabadságra ment a stáb, ez azonban nem jelenti azt, hogy elkészültek volna a filmekkel, hiszen akad még bőven munka velük. Ezzel kapcsolatban James Cameron és Jon Landau a Variety kérdéseire elmondták, hogy a forgatásra hatalmas víztartályokat építettek Új-Zélandon, hiszen a folytatásban alámerülünk majd Pandora óceánjaiba. De Camerontól azt is megtudtuk, hogy a franchise második és harmadik részének jeleneteit már felvették, és a negyedik rész első felével is elkészültek.

2013-tól kedve egészen mostanáig négy Avatar-filmen dolgoztunk. Mind a négy filmhez megírtuk a forgatókönyvet, szereplőválogatást tartottunk, és a második, illetve a harmadik film jeleneteit már rögzítettük is, és a negyedik rész első részét is filmre vettük. Többnyire az élőszereplős jelenetekkel készültünk el. Jövő tavasszal néhány hónapot még forgatunk Új-Zélandon, szóval olyan tempóban haladunk, mint amit kitűztünk. Az emberek nem igazán értik a folyamat terjedelmét és összetettségét, olyan ez mint két és fél animációs film készítése. Egy tipikusan nagy animációs film elkészítése körülbelül négy évet vesz igénybe, szóval ha ezt kiszámoljuk, akkor jól állunk a 2021. decemberre kitűzött bemutatóval.
James Cameron
Avatar

A rendező mellett a producertől megtudtuk, hogy milyen kihívást jelentett a filmezés, hiszen a valaha volt legnagyobb medencét (másfélszerese egy olimpiai úszómedencének) kellett megépíteni a forgatásra, hiszen olyanra még nem volt példa a víz alatti jelenetek filmezésére, mint amit itt alkalmaznak.

A víz alá merülünk, a vízben fog játszódni, ezért egy 3 400 000 literes medencét építettünk, amiben víz alatt és víz felett is forgatni tudtunk. Szereplőinknek megtanítottuk, hogyan tartsák vissza lélegzetüket, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy az emberek átéljék ezt.
Jon Landau

A folytatásban visszatérnek az első rész főszereplői, Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, CCH Pounder, Cliff Curtis, Kate Winslet, Stephen Lang, Giovanni Ribisi és David Thewlis.

Még több a témában...

Kína után Észak-Amerikában is kinyithatnak a mozik, és ingyen várják a nézőket

Kévés Bence Mihály

Leállították az Avatar-folytatások új-zélandi forgatását, de a munka még így sem áll meg

Kévés Bence Mihály

A Mercedes-Benz futurisztikus autójával együtt hivatalos terveket kaptunk az Avatar folytatásaihoz

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon