Wide Screen
Image default
Filmek

Párhuzamosan több stúdióban is filmezik az Avatar-folytatásokat

Kis túlzással az Avatar 2. bemutatójára mind a négy folytatást elkészíti James Cameron, aki a jelek szerint már a negyedik részen dolgozik.

A Variety értesülései szerint Új-Zélandon több stúdióban is párhuzamosan készülnek az Avatar-folytatások, amiknek előkészületei csaknem öt évvel a filmezés előtt megkezdődtek. A hírek szerint James Cameron jól halad a filmekkel, mert miután 2017 nyarán bejelentették a második és harmadik rész forgatását, 2018 közepén már a negyedik részen munkálkodott.

A 2009-ben bemutatott Avatar minden értelemben úttörőnek számított a mozikban, előtte csak próbálkozásokat láttunk a 3D-ben, de a film új világot nyitott meg a nézők előtt látványban, és nem lesz ez máshogy a jövőben sem, hiszen új technológiákat alkottak meg a víz alatti részek forgatására.

Jon Landau, a film producere Új-Zéland vendégszeretetéről mesélt, valamint, hogy négy különböző stúdióban is dolgoznak párhuzamosan a filmeken.

Először az ösztönzések miatt jöttünk el ide, ami hatalmas motivációs faktor volt. Amit megtanultunk az első Avatar-film forgatása alatt, hogy az itt élő emberek munkájában mennyi szenvedély és művészet van. Bárhonnan jöhetnek emberek. Ami nehezebb, hogy az emberek visszatérjenek. Olyan emberekkel akartunk együttdolgozni, akik büszkék az általuk alkotott művekre és részletekre. Úgy találtuk, hogy vissza akarunk térni Új-Zélandra.
Jon Landau

A lap munkatársai meglátogatták a stúdiókat is, ahol jelenleg is forgatják az új Avatar-filmeket. Egy újonnan felépített stúdió, a Kumeu Film Studios alig több mint 20 percre van Auckland központtól és a reptértől. A helyszíneket fokozott biztonsággal látták el, miközben két hatalmas víztartályt is elhelyeztek a víz alatti részek forgatására, újonnan épült zöld háttereket látni, amiket először a Meg: Az őscápa forgatásánál használtak. De ezen kívül ötéves szerződést írtak alá további stúdiókkal is, hogy a lehető leghatékonyabban dolgozzanak. Párhuzamosan történik a filmvétel és a vizuális-effektek elkészítése alig pár mérföld távolságban, amivel rengeteg időt spórolnak meg.

Avatar

Még több a témában...

Idén már nem forognak tovább az Avatar-folytatások

Vigh Martin

Az első hivatalos fénykép az Avatar 2. forgatásáról

Kévés Bence Mihály

James Cameron még csak nem is járt a Terminátor: Sötét végzet forgatásán

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon