Avatar

Párhuzamosan több stúdióban is filmezik az Avatar-folytatásokat

Kis túlzással az Avatar 2. bemutatójára mind a négy folytatást elkészíti James Cameron, aki a jelek szerint már a negyedik részen dolgozik.

Kis túlzással az Avatar 2. bemutatójára mind a négy folytatást elkészíti James Cameron, aki a jelek szerint már a negyedik részen dolgozik.

A Variety értesülései szerint Új-Zélandon több stúdióban is párhuzamosan készülnek az Avatar-folytatások, amiknek előkészületei csaknem öt évvel a filmezés előtt megkezdődtek. A hírek szerint James Cameron jól halad a filmekkel, mert miután 2017 nyarán bejelentették a második és harmadik rész forgatását, 2018 közepén már a negyedik részen munkálkodott.

A 2009-ben bemutatott Avatar minden értelemben úttörőnek számított a mozikban, előtte csak próbálkozásokat láttunk a 3D-ben, de a film új világot nyitott meg a nézők előtt látványban, és nem lesz ez máshogy a jövőben sem, hiszen új technológiákat alkottak meg a víz alatti részek forgatására.

Jon Landau, a film producere Új-Zéland vendégszeretetéről mesélt, valamint, hogy négy különböző stúdióban is dolgoznak párhuzamosan a filmeken.

A lap munkatársai meglátogatták a stúdiókat is, ahol jelenleg is forgatják az új Avatar-filmeket. Egy újonnan felépített stúdió, a Kumeu Film Studios alig több mint 20 percre van Auckland központtól és a reptértől. A helyszíneket fokozott biztonsággal látták el, miközben két hatalmas víztartályt is elhelyeztek a víz alatti részek forgatására, újonnan épült zöld háttereket látni, amiket először a Meg: Az őscápa forgatásánál használtak. De ezen kívül ötéves szerződést írtak alá további stúdiókkal is, hogy a lehető leghatékonyabban dolgozzanak. Párhuzamosan történik a filmvétel és a vizuális-effektek elkészítése alig pár mérföld távolságban, amivel rengeteg időt spórolnak meg.

Avatar
Total
4
Shares
Previous Article
Joker

Martin Scorsese elárulta, hogy miért döntött úgy, nem ő készíti a Joker-filmet

Next Article

Lassan bekacsint egy következő Hitman

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!