Wide Screen
Image default
Filmek

J.J. Abrams szerint nem véletlen, hogy Rey olyan erős

George Lucas ezt úgy fogalmazná meg, hogy Reyt is a midikloriánok nemzették, de ki ez a titokzatos lány?

George Lucas ezt úgy fogalmazná meg, hogy Reyt is a midikloriánok nemzették, de ki ez a titokzatos lány?

A Star Wars: Az ébredő Erő bemutatója óta mennek a találgatások Rey szüleiről, miért járja át ennyire az Erő, de eddig nem kaptunk választ, bár Kylo Ren legutóbb próbálta meggyőzni annak ellenkezőjéről, hogy nem fontos a származás, ez azonban a rajongók mellett Rey tetszését sem nyerte el, így a folytatásban szeretné az igazságot kideríteni.

Az ébredő Erőben láttuk, hogy milyen gyorsan beletanult az Erőbe, milyen jól forgatta a fénykardot, de ez nem volt nehéz azok után, hogy minden útszélen tolvajba botlik az ember a Jakkun. Az utolsó Jedikig semmit sem tudott az Erőről Rey, és ugyan Luke Skywalker nagy nehezen vállalta a lány kitanítását, a három próbából is csak kettőt adott át, és még félbe is szakította a kiképzést, mert a barátai bajba kerültek, de a film végén mégis megemelte a sziklákat.

A hét közepén a Rolling Stone magazin munkatársát látta vendégül Az ébredő Erő és a Skywalker kora rendezője, J.J. Abrams, aki leszögezte, hogy nem véletlen, hogy Reyt ennyire átjárja az Erő:

Igaz, milyen kísérteties? Jogos kérdés, de nem a véletlen műve.

Konkrétumokat nem kívánt elárulni Reyről, arra majd ott lesz a Skywalker kora, hiszen ahogy korábban már megerősítették a készítők, a filmből kiderül, kik Rey szülei. Egy korábbi interjúban is megkérdezték a rendezőtől, hogy Rey ötlete honnan jött, amire csak annyit válaszolt, hogy egy erős női karaktert akart ebbe a lélegzetelállító történetbe:

Rey
Az ötlet az volt, hogy egy erős nőről meséljünk, aki természetéből adódóan erőteljes, ösztönösen erkölcsös, jó ember, de keresi helyét a világban, és azért küzd, hogy megvédje magát. Amennyire izgalmas a Star Wars univerzumban játszani, annyira hajtott a vágy, hogy megismerjék ezt a fiatal nőt. Még Kathleen Kennedyvel való első találkozásnál is felmerült, mi lenne, ha egy női karakter állna a középpontban. Ezzel kapcsolatban volt egy olyan érzés, hogy láttunk már fiatal hősökről szóló történetet korábban, de olyat még soha, mikor egy nő szemszögéből, és ez volt számomra a legizgalmasabb.
J.J. Abrams

Feltételezhető, hogy a Skywalker korából arra is választ kapunk majd, hogy mi ez az erős kapcsolat Rey és Kylo Ren között, ahogy arról korábban Daisy Ridley már beszélt. És ez csak apróság azokhoz mérve, amire fény derül majd a befejező részből. A Skywalker kora bemutatója december 19-én lesz.

Még több a témában...

A Skywalker kora egy fontos része kaszát kapott Rey új fénykardjával kapcsolatban

Kévés Bence Mihály

A Skywalker kora eredetileg megmutatta volna, ahogy Kylo Ren rátalál Palpatine uralkodóra Curuscant romjain

Kévés Bence Mihály

Akár így is kinézhetett volna a Skywalker kora közkedvelt karaktere, Babu Frik

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat