Wide Screen
Image default
Filmek

J.J. Abrams így reagált arra, hogy George Lucas csalódott Az ébredő Erőben

J.J. Abrams válaszolt George Lucas korábbi kijelentésére, hogy mennyire csalódott Az ébredő Erőben.

J.J. Abrams válaszolt George Lucas korábbi kijelentésére, hogy mennyire csalódott Az ébredő Erőben.

George Lucas érzéseiről a Disney elnök-vezérigazgató könyvéből derült fény, melyben Bob Iger hosszú oldalakon keresztül ecseteli a franchise mindenkori atyja érzéseit az új trilógia első részével kapcsolatban. Lucas Az ébredő Erő bemutatója után becsapva érezte magát, hiszen a VII. rész előtt többször is összeült J.J. Abrams rendezővel, Kathleen Kennedy producerrel és Lawrence Kasdan forgatókönyvíróval, ennek ellenére nem mentek flottul a dolgok, s hiába adott terveket a folytatáshoz, élesen kritizálta az új trilógiát.

Ezzel kapcsolatban most J.J. Abrams, Az ébredő Erő és a Skywalker kora rendezője is reagált, aki hálás Lucasnak, amiért megteremtette a franchiset:

Ez valószínűleg komplikált dolog számára. Eldönteni, hogy valaki másnak el fogod adni azt a dolgot, amit megalkottál, ami a gyereked. Az bonyolultabb annál, mint aláírni egy csekket, és mosolyogni rajta, de hihetetlenül szívélyes volt. Nagyon nagylelkű volt.
J.J. Abrams

Abrams már korábban is beszélt arról, hogy többször találkoztak, hogy átbeszéljék a franchise jövőjét, és még a sokat kritizált midikloriánok témát is felhozták. Abrams elmondása szerint a Lucas által vizionált új trilógia egyik központi témája az élet építő elemei lettek volna, hiszen szerette volna tovább boncolgatni a témát, mert nagy rajongója volt a témának.

Nem történt semmi, csak megpróbáltuk betartani a történet néhány alapvető aspektusát. Hogy szeretném-e, hogy [Az ébredő Erő] legyen minden idők egyik kedvence? Igen, csak hozzá hasonlóan akartam csinálni. Csak azt mondanám, hogy nem vagyok több, mint mélységes tisztelője ennek a srácnak. És még mindig, különös tekintettel most, hogy a filmeken dolgozom, félelemmel tölt el, hogy mit alkotott.

Abrams válasza megegyezik Kathleen Kennedy hét közepén adott válaszával, mondván, hogy mennyire nehéz elengedni és nézni, hogy mások hogyan állnak ahhoz, amit mi teremtettünk meg. De hogy mit gondol majd a Skywalker saga lezárásáról, arról milyen véleményt formál Lucas, december közepén kiderül, amikor bemutatják az utolsó részt.

Még több a témában...

Ezért nem készülhetett el George Lucas élőszereplős Star Wars-sorozata

Kévés Bence Mihály

Az Ezeréves Sólyom eredetileg így nézett volna ki, de George Lucas változtatást kért

Kévés Bence Mihály

J.J. Abrams egy élőszereplős A sötét Igazság Ligája HBO Max sorozaton dolgozik

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat