Főoldal Filmek J.J. Abrams sem ért feltétlen egyet Rian Johnson döntéseivel Az utolsó Jedikben
Filmek

J.J. Abrams sem ért feltétlen egyet Rian Johnson döntéseivel Az utolsó Jedikben

A Star Wars: Az utolsó Jedik a franchise egyik legvitatottabb része, sokan nem értenek egyet Rian Johnson rendezővel, köztük J.J. Abrams sem.

515
J.J. Abrams

A Star Wars: Az utolsó Jedik a franchise egyik legvitatottabb része, sokan nem értenek egyet Rian Johnson rendezővel, köztük J.J. Abrams sem.

A Star Wars: Skywalker kora rendezője először beszélt nyíltan Az utolsó Jedik hibáiról, hogy Rian Johnsonnal ellentétben mit csinált volna másképpen a folytatásban. A rendező azt követően lépet be a hipertérbe, hogy a Disney megvásárolta George Lucastól a jogokat, ellenben a VII. rész után a Lucasfilm Rian Johnsonnak adta a folytatás jogát, aki később új irányba vitte a történetet.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

Sokan azzal ültek be a Star Wars: Az utolsó Jedik előadására, hogy majd válaszokat kapnak Az ébredő Erő kérdéseire, köztük fény derül Rey szüleire, megismerik Snoke legfőbb vezér háttér-történetét, Luke Skywalker mivel tölti mindennapjait, a Ren Lovagjairól már nem is beszélve, ám a várakozásokkal ellentétben Johnson fittyet hányt azokra, ami végezetül kiverte a biztosítékot a rajongóknál.

Colin Trevorrow kirúgása után J.J. Abrams újabb lehetőséget kapott a Skywalker-saga fináléjában, hogy megválaszolja a kérdéseket. Abrams az Empire lapnak elismerte, hogy Az utolsó Jedik más irányba vitte a történetet, mint amerre szerette volna, így most a Skywalker korában helyre kell hozni Johnson hibás döntéseit.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”J.J. Abrams”]Soha nem találtam magam abba a helyzetbe, hogy megpróbáljak megjavítani valamit. Ha én rendeztem volna a VIII. részt, akkor a dolgokat másképp alakítottam volna, csakúgy, mint abban az esetben, ha Rian Johnson készítette volna a VII. részt. De mivel televíziós sorozaton dolgoztam, hozzászoktam olyan történetek és karakterek létrehozásához, amiket akkoriban más személyek irányítottak. Ha hajlandó lennél hátrahagyni azt a dolgot, amit megteremtettél, és úgy gondolod, hogy megbízható kezekben van, akkor el kell fogadnod, hogy a meghozott döntések egy része nem lesz azonos a tiéddel. És ha visszatérsz, tiszteletben kell tartanod azt.[/penci_blockquote]

Magyarul Abrams tiszteletben tartja Johnson döntését, mindazonáltal az egyik legnagyobb kérdés, hogy a VIII. rész hibáinak javításával fog foglalkozni, hogy vagy eltekint azoktól, és marad az eredeti tervénél. Természetesen ezzel kapcsolatban már Johnsont is megszólaltatták, de állítása szerint nem érdekli, ha Abrams megváltoztatja filmjét.

A Star Wars: Skywalker kora országos bemutatója december 19-én lesz.

Rey Star Wars

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Az ébredő Erő
Filmek

Daisy Ridley felidézte, hogy J.J. Abrams milyen tanáccsal látta el a Star Wars forgatása alatt

Daisy Ridley több nehézséggel is küzdött a Star Wars forgatása során.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Kiderítették, mikor kezdődik a Tőrbe ejtve 3. forgatása

Rian Johnson keményen dolgozik a Tőrbe ejtve 3. részén.