Valójában ezért rúgták ki Colin Trevorrow rendezőt a Star Wars: Episode IX éléről

Több pletyka is megjelent arról, hogy a Lucasfilm miért rúgta ki Colin Trevorrow rendezőt, de konkrét magyarázatot eddig nem kaptunk.

Több pletyka is megjelent arról, hogy a Lucasfilm miért rúgta ki Colin Trevorrow rendezőt, de konkrét magyarázatot eddig nem kaptunk.

Az elmúlt évben a Lucasfilm leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy rendezőket rúgott ki egy-egy készülő Star Wars-film éléről. Előbb nyáron Phil Lord és Chris Miller rendezőpárostól vált meg a stúdió a Solo: Egy Star Wars történet forgatása közben, majd ősszel Colin Trevorrowtól is megszabadultak a Star Wars 9. rész tervezése alatt. A távozást sem a stúdió, sem Trevorrow nem részletezte, nem tértek ki a valódi problémákra, mígnem most a Wall Street Journal utána nem járt a dolgoknak, s nem derítette ki a kirúgás pontos okát.

A távozáskor kiadott közleményben a következőt olvashattuk:

A Lucasfilm és Colin Trevorrow közös megegyezés értelmében úgy döntött, hogy elválnak útjaik a Star Wars: Episode IX kapcsán. Colin egy csodálatos munkatárs volt a film kidolgozása során, de mindannyian arra a következtetésre jutottunk, hogy mások a projektre vonatkozó elképzeléseink. A legjobbakat kívánjuk Colinnak, és hamarosan még több információval jelentkezünk.

A lap információi szerint Trevorrow a Jurassic World sikere után szerette volna megmutatni tehetségét a Lucasfilm elnökének, Kathleen Kennedynek, azonban az elnök nem volt elragadtatva a Star Wars: 9. rész forgatókönyvétől. Sőt, a hírek szerint teljesen használhatatlannak minősítette a szkriptet, és ettől Trevorrow teljesen frusztrálva érezte magát. A stúdió Trevorrow és Derek Connolly mellé még Jack Thorne írót is felkérte, hogy segítsen elkészíteni a szkriptet, de ettől Trevorrow még inkább kirekesztve érezte magát, és a dolgok teljesen odáig fajultak, hogy a rendezővel lehetetlen volt az együttműködés. A helyzeten tovább rontott a The Book of Henry csúfos bukása, ami talán feltette az i-re a pontot, habár pletykák szerint a filmrendező még egy esélyt kért Kennedytől, azonban a Han Solonál elszenvedett kurdarc után az elnök jobbnak érezte, ha valaki olyanra bízzák a Skywalker trilógia befejező részét, akivel korábban meg voltak elégedve. Így esett a választás J.J. Abramsre, akinek a Star Wars: Az ébredő Erőt köszönhetjük.

Total
0
Shares
Previous Article

KRITIKA: Hang nélkül

Next Article

Kiderült, mikor játszódik Jon Favreau élőszereplős Star Wars-sorozata

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!