x
Filmek

Valójában ezért rúgták ki Colin Trevorrow rendezőt a Star Wars: Episode IX éléről

Több pletyka is megjelent arról, hogy a Lucasfilm miért rúgta ki Colin Trevorrow rendezőt, de konkrét magyarázatot eddig nem kaptunk.

Valójában ezért rúgták ki Colin Trevorrow rendezőt a Star Wars: Episode IX éléről
  • Publishedmájus 12, 2018

Több pletyka is megjelent arról, hogy a Lucasfilm miért rúgta ki Colin Trevorrow rendezőt, de konkrét magyarázatot eddig nem kaptunk.

Az elmúlt évben a Lucasfilm leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy rendezőket rúgott ki egy-egy készülő Star Wars-film éléről. Előbb nyáron Phil Lord és Chris Miller rendezőpárostól vált meg a stúdió a Solo: Egy Star Wars történet forgatása közben, majd ősszel Colin Trevorrowtól is megszabadultak a Star Wars 9. rész tervezése alatt. A távozást sem a stúdió, sem Trevorrow nem részletezte, nem tértek ki a valódi problémákra, mígnem most a Wall Street Journal utána nem járt a dolgoknak, s nem derítette ki a kirúgás pontos okát.

A távozáskor kiadott közleményben a következőt olvashattuk:

A Lucasfilm és Colin Trevorrow közös megegyezés értelmében úgy döntött, hogy elválnak útjaik a Star Wars: Episode IX kapcsán. Colin egy csodálatos munkatárs volt a film kidolgozása során, de mindannyian arra a következtetésre jutottunk, hogy mások a projektre vonatkozó elképzeléseink. A legjobbakat kívánjuk Colinnak, és hamarosan még több információval jelentkezünk.

A lap információi szerint Trevorrow a Jurassic World sikere után szerette volna megmutatni tehetségét a Lucasfilm elnökének, Kathleen Kennedynek, azonban az elnök nem volt elragadtatva a Star Wars: 9. rész forgatókönyvétől. Sőt, a hírek szerint teljesen használhatatlannak minősítette a szkriptet, és ettől Trevorrow teljesen frusztrálva érezte magát. A stúdió Trevorrow és Derek Connolly mellé még Jack Thorne írót is felkérte, hogy segítsen elkészíteni a szkriptet, de ettől Trevorrow még inkább kirekesztve érezte magát, és a dolgok teljesen odáig fajultak, hogy a rendezővel lehetetlen volt az együttműködés. A helyzeten tovább rontott a The Book of Henry csúfos bukása, ami talán feltette az i-re a pontot, habár pletykák szerint a filmrendező még egy esélyt kért Kennedytől, azonban a Han Solonál elszenvedett kurdarc után az elnök jobbnak érezte, ha valaki olyanra bízzák a Skywalker trilógia befejező részét, akivel korábban meg voltak elégedve. Így esett a választás J.J. Abramsre, akinek a Star Wars: Az ébredő Erőt köszönhetjük.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.