Cloverfield

J.J. Abrams most tényleg a Cloverfield folytatásán dolgozik, és ez nem found-footage lesz

Jöhet a 2008-as Cloverfield folytatása?

Miután délután kiderült, hogy a Zack Snyder: Az Igazság Ligája világpremierjével egy időben nálunk is elérhető lesz az HBO Go-n, itt az újabb meglepetés. Nem sokkal korábban megtudtuk, hogy J.J. Abrams producer egy új Cloverfield-filmen dolgozik, ám a 2008-as filmmel ellentétben, a történetet ezúttal nem egy kamerán át követhetjük nyomon.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint J.J. Abrams a brit Joe Barton íróval közösen dolgozik a folytatáson. Sokkal nagyobb szabadságot kap a forgatókönyvíró, mert most nem found-footage stílusban készül majd a film. Akinek esetleg nem lenne meg, akkor a 2008-ban bemutatott szörnyfilm öt főszereplőjét egy kamerán át követhettük nyomon New York utcáin, miközben titokzatos szörny jelent meg a metropoliszban. A stílusváltásban az is szerepet játszik, hogy a formula kiment a divatból az elmúlt években.

Barton nemrég Terence Winter helyét vette át a The Batman spin-off sorozat élén, miután a korábbi showrunner tavaly ősszel távozott a projekttől. A titokzatos sorozatról mindössze annyit tudni, hogy Matt Reeves univerzumában játszódik majd, főszerepben pedig Gotham rendőreit látjuk majd a bűnüldözés és a korrupció ellen fellépni. Apró érdekesség, hogy éppen Reeves forgatta azt a bizonyos Cloverfield-filmet, aminek folytatásán most Barton dolgozik.

A 25 millió dollárból készült Cloverfield világszerte csaknem 172 millió dollárt hozott a konyhára, s egyben Reevesnek is egyenes utat jelentett a nagy költségvetésű alkotásokhoz. Emellett pedig megágyaztak egy franchisenak is. Jött is a folytatás 2016-ban 10 Lane Cloverfield címen (110 millió dollárnál állt meg a mutató). Ezután a Netflix mutatta be a harmadik filmet 2018-ban Cloverfield Paradox címen. A harmadik rész csalódás volt, ellenben az első kettővel, de leginkább az első film aratott nagy sikert, mert a középpontban egy szerelmi történet volt, és nem a lény volt a központi témája. Az eddig bemutatott három részt önálló részekként kell elképzelni, ám nem lepődnénk meg, ha a negyedik filmben látnánk egy visszatérő karaktert.

Total
5
Shares
Previous Article
WandaVision

Kiderült, hogy mennyi idő telt el a WandaVision és a Bosszúállók: Végjáték között

Next Article

Már idén érkezhet konzolokra a Star Wars Knights of The Old Republic

Related Posts