Főoldal Filmek Daisy Ridley felidézte, hogy J.J. Abrams milyen tanáccsal látta el a Star Wars forgatása alatt
Filmek

Daisy Ridley felidézte, hogy J.J. Abrams milyen tanáccsal látta el a Star Wars forgatása alatt

Daisy Ridley több nehézséggel is küzdött a Star Wars forgatása során.

422
Star Wars: Az ébredő Erő

A Star Wars: Az ébredő Erő főszereplőjét alakító Daisy Ridley elmesélte, hogyan készítette fel J.J. Abrams Rey szerepére a 2015-ös filmben. Az angol színésznő arról is mesélt, hogy a színészkedés milyen hatással volt az egészségére. Rey még visszatér az egyik új filmben, amely 15 évvel a Skywalker-saga után játszódik.

Daisy Ridley neve teljesen ismeretlen volt, amikor megkapta a Star Wars: Az ébredő Erő főszerepét 2015-ben, nagyjából egyik napról a másikra ismertté vált. Akárcsak Mark Hamill és Hayden Christensen előtte, a franchise sztárt csinált a színésznőből, de ennek megvolt az ára.

Mindig nagy kihívást jelent egy Star Wars-film főszerepét játszani. Az Inverse interjút készített Ridleyvel, és a beszélgetés alatt a színésznő rámutatott arra, hogy egy évtizede annak már, hogy először szerepet kapott nagy hollywoodi produkcióban. Visszaemlékezve a folyamatra, Ridley elárulta, hogy J.J. Abrams néhány fontos tanáccsal látta el karrierje elején.

Ez nem egy filmszerep. Ez egy vallás az emberek számára. Olyan szinten változtatja meg a dolgokat, ami felfoghatatlan. Úgy voltam vele, amikor ez az egész őrület volt, hogy ‘Jól vagyok. Jól vagyok. Jól megbirkózom vele. Minden rendben van.’ És nagyrészt jól voltam, de azt hiszem, amivel igazán meg kellett küzdenem, az az volt, hogy ez az én normális életem, de mások számára ez nem volt normális. A barátok és a család, vagy bármelyik ember, aki egy kicsit máshogy látja a dolgokat, akárcsak te, más következtetést von le rólad abban a világban, és arról, hogy milyen érzés megcsinálni különféle dolgokat. Te pedig csak mondod, hogy ‘nos, valójában én csak egy emberi lény vagyok ettől függetlenül’. Eléggé nehéz megküzdeni a valósággal és a fantáziával, amivel gyakran megbélyegeznek.

Daisy Ridley

Egy korábbi beszélgetésében Ridley nyíltan beszélt, hogy – endometriózis és policisztás ovárium szindróma – betegségekkel küzd, és hogy ezek a betegségek milyen gondot jelentettek Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik forgatása alatt. Hat hónap szabadságot kapott a Skywalker kora előtt, és a forgatás után kissé tanácstalannak érezte magát.

A Lucasfilm 2023 tavaszán bejelentette, hogy milyen mozifilmeket fognak bemutatni a következő években, és ebből az egyikben Ridley is szerepet kap; az új filmje 15 évvel a Skywalker kora eseményei után játszódik. A Disney+ Ms. Marvel című sorozatának rendezője, Sharmeen Obaid-Chinoy irányítja a forgatást, és mint említettük már, Ridley újra eljátssza Rey szerepét, aki immár jedimester lesz. Nem Rey lesz a főhős, mentor szerepet tölt csak be, miközben megpróbálja felépíteni az új Jedi Rendet.

Star Wars: Az ébredő Erő
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.