Főoldal Játékok Így magyarázkodott a Ubisoft a Skull and Bones 70 eurós ára miatt
Játékok

Így magyarázkodott a Ubisoft a Skull and Bones 70 eurós ára miatt

A Ubisoft vezérigazgatója szerint a játék hatalmas és teljes élményt nyújt majd.

264
Skull and Bones
Forrás: Ubisoft

Február 8-án tartotta a Ubisoft a befektetőinek szóló konferenciát. A francia videójáték fejlesztő és kiadó ismertette az elmúlt negyedév pénzügyi eredményeit és a jövőbeli terveit. A prezentáció után szóba került a hamarosan megjelenő Skull and Bones játék, ahol a vezérigazgatót annak 70 dolláros árazása miatt vonták kérdőre.

A sajtóból feltették a kérdést a Ubisoft vezérigazgatójának, Yves Guillemotnak, hogy az érkező kalózos, multiplayer játék, a Skull an Bones egyre inkább egy élős szolgáltatás (live service) játék képét mutatja, miközben a szoftvert amúgy 70 eurós (kb. 26990,- Ft) áron adják ki. A kérdés szerint a játék mérete és limitált játékos bázisa, továbbá a mikrotranzakciós live service modell jobban indokolná az ingyenes, free-to-play modellt, mintsem a AAA árazást. A Ubisoft alapítója és vezérigazgatója a következőkkel magyarázta a játék árazását.

Látni fogjátok, hogy a Skull and Bones egy teljes értékű játék. Ez egy nagyon nagy játék, és úgy érezzük, hogy az emberek tényleg látni fogják, milyen hatalmas és teljes a játék. Ez egy igazán teljes, tripla… vagy quadro-A játék, ami hosszú távon is teljesíteni fog.

Yves Guillemot

A Skull and Bones egy új online coop és multiplayer nyitott világú kalózos játék lesz a Ubisofttól. A játék eredetileg a 2013-as Assassin’s Creed IV Black Flag egy DLC-jének készült, de a Ubisoft inkább önálló multiplayer címet faragott belőle. A fejlesztése azonban rendkívül elhúzódott. Először még a 2017-es E3-on vetítettek belőle előzetest, a játékmenetet pedig 2018-ban mutatták be. A visszajelzések alapján azonban a fejlesztő Ubisoft Singapore többször is újrakezdte a munkát, állandóan változtattak a koncepción, így a megjelenése elhúzódott. Több, mint tíz éve dolgoznak már rajta, ám most úgy tűnik végre kiadják.

A sajtó és a játékosok elég szkeptikusak már most a játék iránt. A Ubisoft tegnap indította el az utolsó nyílt béta tesztet, így bárki kipróbálhatja még a megjelenés előtt az új hajókázós, kalózos játékot. A Ubisoftot sok kritika érte, hogy a játék egy tipikus live service címnek készül, tehát a megjelenés után folyamatosan csöpögtetik hozzá az új tartalmakat, amelyeket külön lehet majd megvásárolni hozzá. Azonban mindezt úgy, hogy a játék nem ingyenes, hanem AAA áron, 70 euróért árulják, a prémium csomagot borsos, 99,9 euróért (kb. 40990,- Ft) lehet megvenni, amely két extra küldetést, kozmetikai cuccokat és úgynevezett Smuggler Pass tokent tartalmaz, amellyel kioldható a premium battle pass. A Skull and Bones február 16-án érkezik PC-re, PS5-re, Xbox Series X/S-re és Amazon Lunára.

Skull and Bones
Forrás: Ubisoft
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

5 Hozzászólások

Még több a témában...

Skull & Bones
Játéktesztek

Skull & Bones teszt

A Skull & Bones egy megviselt, lestrapált csatahajó, ami gyorsan alásüllyed a...

Skull and Bones
Játékok

A Skull and Bones helyett újra népszerű az Assassin’s Creed IV: Black Flag

Az új kalózos játék helyett a Ubisoft korábbi klasszikusához térnek vissza a...

Star Wars Outlaws
Játékok

Egy éven belül megjelenik a Star Wars Outlaws és az új Assassin’s Creed

2025 márciusig kiadják a Star Wars Outlaws és az Assassin’s Creed Codename...