Főoldal Filmek Horrorelemekben és vízi zombikban is gazdag lesz az Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Horrorelemekben és vízi zombikban is gazdag lesz az Aquaman és az Elveszett Királyság

James Wan visszatér a gyökerekhez az Aquaman és az Elveszett Királyság kamerái mögött.

462
Aquaman és az Elveszett Királyság
Forrás: Warner Bros.

Az Aquaman és az Elveszett Királyság több mint egy szuperhősfilm – amely egyben Zack Snyder univerzumának utolsó darabja -, mivel James Wan rendező visszatérhetett a horror gyökereihez. A jövő héten érkező DC Studios film bővelkedik majd horrorelemekben és vízi zombikban is.

Peter Safran, a DC Studios társelnöke az amerikai IGN lapnak elmondta, hogy James Wan ezzel a filmmel megmutatja a filmezés ijesztő oldalát, amihez annyira ért. Rob Cowan producer hozzátette, hogy “James gyökereihez visszatérünk, aki a szellemek és a horror világából érkezett. Ez egyben egy visszautalás a DC képregényekre is”.

A 2018-as első rész folytatásában Arthur összefog leköszönt, bebörtönzött bátyjával, Orm királlyal (Patrick Wilson), hogy felkutassák a mitikus Fekete Szigonyt, egy ősi fegyvert, amely képes egy gonosz erőt szabadjára engedni, és amit a bosszúálló Fekete Manta (Yahya Abdul-Mateen II) is keres. Ez a sötét erő hatással van a tenger élővilágára és a békés állatokat szörnyű lényekké változtatja, amelyeket Wan csak “vízi zombiként” emlegetett.

Olyanok, mint az emberek, akiket mágikus sötétség sújtott. Éveket töltöttek a víz alatt és valahogy átváltoztak, metamorfizálódtak valami mássá. Szóval igen, azt hiszem, a “vízi zombi” nem is olyan helytelen. Elég találó.

James Wan

Az ároklakók néven ismert szörnyetegeket már láttuk korábban, és visszatérnek. A Warner Bros. néhány éve törölt egy spin-off ötletet The Trench címmel, de arról később kiderült, hogy valójában Fekete Mantáról csináltak volna filmet. Az ároklakók mellett visszatér még az óriási polipszerű lény, Topo is, akit már az előzetesekbe is láthattunk. Wan ígérete szerint sokkal több időt kap a második részben. Sőt, a nézők ezúttal magából Atlantisz varázslatos világából is többet láthatnak: “Van egy üldözéses jelenetünk, amely végigvezet minket Atlantiszon, aztán meglátogatjuk Atlantisz különböző területeit. Egyszerűen szórakoztató lesz, és ez lehetővé teszi számomra, hogy igazán varázslatos látványvilággal álljak elő mindarról, amit az első filmben nem láthattunk.”

Az Aquaman és az Elveszett Királyság bemutatójára 2023. december 20-án kerül sor a magyar mozikban.

Aquaman és az elveszett királyság
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.