Dűne

Hivatalosan bejelentették a Dűne második részét, és már a mozis premier időpontját is kitűzték

A Dűne második részét 2023-ban fogják bemutatni a mozikban.

A Warner Bros. elnöke néhány nappal ezelőtt már utalást tett a folytatásra, de hivatalosan csak most erősítették meg, hogy Denis Villeneuve nagy sikerű sci-fije megkapja a hőn áhított második fejezetet, amire a rendező nem győzött elégszer beszélni az interjúkban. Még be sem mutatták a filmet, de a direktor már a második rész forgatókönyvén dolgozott, és egy ilyen erős kezdést követően jöhet a könyv második fele.

A sivatag erejével, a Dűne erejével: Part Two hivatalosan bekerült a Warner Bros. 2023-as naptárába. A Legendary Pictures ma jelentette be a Twitteren keresztül, hogy Denis Villeneuve Frank Herbert klasszikus regénye alapján készült adaptáció az 1965-ben megjelent azonos című regény egész történetét elmeséli, miután zöld utat kapott a könyv második fele, és mindezt Villeneuve rendezővel közösen viszik véghez.

A Deadline szerint a tárgyalások egyik fő kérdése az volt, hogy exkluzív mozis megjelenést kapjon a film. Az HBO Max nem volt opció, a film nem kerülhet bemutatásra egyszerre a mozikban és online. Villeneuve volt az egyik első a szakmából, aki kritizálta a WarnerMedia döntését, hogy a filmeket a mozikban és a streamingszolgáltatásban is megjelentetik 2021-ben. Logikus, hogy a stúdióval exkluzív mozis megjelenés mellett döntöttek a folytatásnál.

A hírre a rendező így reagált:

Most kaptam a hírt a Legendary-től, hogy hivatalosan is továbblépünk a Dűnével: Part Two. Egy álmom volt Frank Herbert Dűnéjének adaptálása, és köszönettel tartozom a rajongóknak, a színészeknek és a stábnak, a Legendarynek és a Warner Bros-nak, hogy támogatták ezt az álmot. Ez csak a kezdet.Denis Villeneuve

Ahogy már mondtuk, több jel is utalt rá, hogy a folytatást megcsinálják. A Dűne nem csak az HBO Maxon múlta felül a várakozást, még a várva várt Zack Snyder: Az Igazság Ligáját is beelőzte nézettségben, de a múlt hétvégén a kasszáknál is túlszárnyalta az előzetes várakozást a tengerentúlon. A film Észak-Amerikában 40M dollárral nyitott.

Hans Zimmer zeneszerző a Twitteren osztotta meg az örömteli hírt és az izgalmát a második résszel kapcsolatban. “A Dűne világa folytatódik” – tweetelte a zeneszerző. “A második rész halad előre! Hála az égnek, hogy maradt még egy kis zeném”.

A Dűne második része a tervek szerint 2023. október 20-án kerül a mozikba, ami azt jelenti, hogy majdnem két évet kell várnunk.

Total
10
Shares
Previous Article
Bosszúállók

Kevin Feige eredetileg meg akarta ölni a hat első Bosszúállót a Bosszúállók: Végjátékban

Next Article
A csodálatos Pókember

Kevin Feige egy titkos találkozóval akadályozta meg, hogy elkészüljön A csodálatos Pókember 3.

Related Posts