Főoldal Játékok Hatalmas bevételt hoztak a Sony exkluzív játékai
Játékok

Hatalmas bevételt hoztak a Sony exkluzív játékai

Egészen egyértelmű jeleit láthatjuk a singleplayer játékok életképességének az elmúlt években.

162

Az előző generációt a japánok az egyedi játékkínálatukkal elhappolták a Microsoft elől, az olyan címek, mint a Horizon Zero Dawn, az Uncharted 4 vagy a God of War elképesztő eladásokat tudtak generálni. Ezek az alkotások jelenleg mind a közönség, mind a sajtó által elismert és szeretett produktumok. Nézzük is mennyit sikerült ezekből elpasszolni és milyen arányú volt nagyjából az online értékesítés belőle.

Kratos északi kalandjából (God of War) tavaly 10 millió példány kelt el, ebből nagyjából 40%-ot tett ki az online értékesítés. Innen is látható a PS5 Digital Edition életképessége. Ezek a számok nagyjából 500 millió dollár bevételhez segítették a japán vállalatot. Nem volt már ugyan új nevező ez a franchise, azonban egy egészen méretes újragondolása lett ez a szériának.

Hasonló mondható el a Horizon: Zero Dawn kapcsán is. A Guerrilla Games alkotásáról fontos megemlíteni, hogy egy teljesen új címkét sikerült elérnie ezeket a számokat. Aloy kalandja kb. 8 millió példányban kelt el és ebből 35% volt a digitális verzió. Ez a játék is sikernek könyvelhető el, hiszen több mint 400 millió dollárt hozott a konyhára.

Nem beszéltünk azonban még a Sony legnagyobb fegyveréről manapság, a Naughty Dog-ról. Az Uncharted és a The Last of Us széria alkotói szintén rengeteg pénzt hoztak a házhoz. Ez a két franchise már több mint 1 milliárd dollárral gazdagította a japánokat, amely egészen kiemelkedő videójátékos szemszögből. Említésre méltó még a Sucker Punch új megjelenése is. A Ghost of Tsushima is eléggé masszív számokat hozott, rajt szempontjából sikerült megelőznie a Horizont is.

Láthatóan elég jól fogynak az egyjátékos sztori központú alkotások. Kezd erre rájönni a Sony mellett a többi nagy kiadó is, ugyanis akár az EA felé nézünk, akár a Microsoft-ra vetjük pillantásainkat a következő években, ők is próbálnak majd elhalmozni minket jobbnál-jobb történetekkel.

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Játékok

Végleges, Ultimate kiadást kap a Cyberpunk 2077

A lemezes formában is kapható kiadás az alapjáték mellett a Phantom Liberty...

The Last of Us Part II
BREAKINGJátékok

A Sony bejelentette a The Last of Us Part II remastered kiadását PlayStation 5-re

Új játszható karakterekkel, új játékmódokkal és extra tartalmakkal érkezik a The Last...

Baldur's Gate 3
Játékok

Új gyűjtői kiadást kap a Baldur’s Gate 3 és hamarosan Xbox-ra is megjelenik

A Larian Studios leleplezte a PC-re, PS5-re és már Xbox Series-re is...

Marvel's Spider-Man 2
Játékok

Ki ez az új hős a Marvel’s Spider-Man 2 fináléjában?

A játék vége felvezette a lehetséges új hősöket és gonosztevőket.