Főoldal Filmek Harrison Fordot meggyőzte a digitális megfiatalítás, amire az Indiana Jones 5. nyitójelenete miatt volt szükség
Filmek

Harrison Fordot meggyőzte a digitális megfiatalítás, amire az Indiana Jones 5. nyitójelenete miatt volt szükség

A nyitójelenet kedvéért digitálisan megfiatalítják Harrison Fordot.

514
Indiana Jones és a sors tárcsája
Forrás: Disney

Az Indiana Jones 5 sztárja, Harrison Ford bevallotta, hogy még őt is meggyőzték az Indiana Jones 5. effektjei, amiben karakterét fiatalították meg korábbi jelenet kedvéért. James Mangold rendező elárulta, hogy a film nyitójelenete az 1940-es években játszódik, s ezért digitálisan meg kellett fiatalítani a színészt, hogy eljátssza kedvenc régészprofesszorunkat.

Bár a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmben nagyra értékeltük, hogy Harrison Fordot visszatért címszereplőként, tekintettel a színész korára az akciójelenetek nem voltak nagy hatással a közönségre, mint a korábbi kalandokban. A színész 80 évesen (amit nehéz elhinni) mondott igent az Indiana Jones 5. részre, de vajon emiatt lemondhatunk az akciójelenetekről?

Nem egészen. Az Indiana Jones-filmek mindig egy nagy nyitójelenettel kezdődtek, és az Empire portálnak James Mangold elárulta, hogy valami nagyon különlegeset talált ki az ötödik részhez. A rendező megerősítette a lapnak, hogy 1944-be utazunk vissza, ahol egy nácikkal teli kastéllyal száll szembe Indy.

Szerettem volna lehetőséget kapni arra, hogy belevessem magam egy ilyen George és Steven-érában készült filmmel, és adrenalinlöketet adjak a közönségnek. Aztán vágás, és 1969-ben találjuk magunkat.

Hogy a közönség ne intellektuális önhittségként élje meg a 40-es és 60-as évek közötti változást, hanem szó szerint átélje azoknak a korai napoknak a kalandor szellemét… és aztán a mostani kezdetet.

James Mangold

Az ILM újonnan létrehozott szoftverét használták Ford digitális megfiatalítására. Sokat nem tudunk az új technológiáról, de úgy sejtjük, hogy a technika hasonló lesz ahhoz, amit A mandalóri és a Boba Fett könyve című sorozatokban láttunk, amikor Mark Hamill karakterét megfiatalították. Hogy még hitelesebb legyen a fiatal kalandor, Az elveszett frigyláda fosztogatói forgatásán használt dzsekit is elővették a raktárból, hogy szálról szálra lemásolhassák az eredeti ruhadarabot.

Fordot teljesen lenyűgözte, hogy mire képesek ma a vizuális művészek, s a fiatalabb önmagával való találkozás teljesen meggyőzte őt a technológiáról.

Ez az első alkalom, amikor láttam, hogy elhiszem. Kicsit kísérteties. Azt hiszem, nem is akarom tudni, hogyan működik, de működik. [Ettől] azonban nem akarok fiatal lenni. Örülök, hogy kiérdemeltem a koromat.

Harrison Ford

Magáról a film sztorijáról nem árultak el nagy dolgokat, azt tudjuk biztosan, hogy az 1960-as években játszódik, a helyszín pedig New York város, és a történet valahogy kapcsolódik az első Apollo holdraszálláshoz, amit a forgatási fotók látszólag megerősítenek. A film antagonistáját, Vollert Mads Mikkelsen fogja alakítani – akiről korábban már megosztottak képet. A karaktert egy Wernher von Braun nevezetű valós náci ihlette, aki a NASA mérnöke volt.

Az Indiana Jones 5. 2023. június 30-án kerül a mozikba.

Indiana Jones
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...