Főoldal Filmek Az Indiana Jones 5. legújabb fotóján Mads Mikkelsen aljas gonosztevőjét vehetjük szemügyre
Filmek

Az Indiana Jones 5. legújabb fotóján Mads Mikkelsen aljas gonosztevőjét vehetjük szemügyre

A dán színész Vollert, a NASA-nak dolgozó aljas ex-nácit fogja alakítani.

343
Indiana Jones 5
Forrás: Disney

Az Empire magazin néhány napja már bemutatott két borítóképet az Indiana Jones 5.-höz, rajtuk Harrison Ford regész karakterével. Amit eddig tudtunk a közelgő folytatásról az az, hogy az 1960-as években játszódik, és néhány forgatási képen azt is kiszúrhattuk, hogy Fordot digitálisan fogják megfiatalítani néhány jelenetben. Most pedig egy újabb karaktert lepleztek le nekünk.

A film antagonistáját, Vollert Mads Mikkelsen fogja alakítani. A karaktert egy Wernher von Braun nevezetű valós náci ihlette, aki a NASA mérnöke volt. Talán szándékosan, vagy véletlenül, de Mikkelsen karaktere nagy hasonlóságot mutat az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói című film gonosztevőjével. Az első részben Arnold Toht őrnagy kereste még a firgyládát.

“Ő egy olyan ember, aki szeretné kijavítani a múlt néhány hibáját” – mondta Mikkelsen. “Van valami, ami sokkal jobbá tehetné a világot. Szívesen rátenné a kezét. Indiana Jones is rá akarja tenni a kezét. Így hát van egy történetünk.” A képek között szerepel még egy felvétel Boyd Holbrookról, akiről kiderült, hogy egy Klaber nevű karaktert fog alakítani, aki az Apollo-11 kilövését ünneplő New York-i felvonulás egyik résztvevője lesz. “Mads ölebe vagyok, méghozzá egy őrült öleb” – mondta Holbrook.

Ford és Mikkelsen mellett feltűnik még Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Antonio Banderas és Shaunette Renée Wilson. Míg az utolsó három színész karakteréről semmit nem tudni, Waller-Bridge-ről úgy tudni, hogy egy Helena nevű karaktert játszik, Frank Marshall producer pedig a Twitteren elárulta, hogy történetesen Indiana Jones keresztlánya is. Helena származása és az, hogy milyen szerepet játszik pontosan a filmben, egyelőre rejtély övezi.

Waller-Bridge Helena nevezetű karakteréről sokat nem árultak el, de beszámolók alapján fontos szerepet játszik a történetben, aki közel áll Indyhez. Ford nyáron a D23 Expón úgy fogalmazott, hogy “fantasztikus volt [a közös munka], és ez az egyik oka [amiért igent mondtam]. Az Indiana Jones-filmek a rejtélyről és a kalandról szólnak, de a szívről is” – magyarázta a legenda a panelen. “És nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy egy igazán emberi történetet mesélhetünk el, valamint egy olyan filmet, ami szétrúgja a seggeteket”.

Az Indiana Jones 5. 2023. június 30-án kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...