Főoldal Filmek Bemutatták az első hivatalos képet Harrison Ford kalandoráról, az Indiana Jones 5. főszereplőjéről
Filmek

Bemutatták az első hivatalos képet Harrison Ford kalandoráról, az Indiana Jones 5. főszereplőjéről

Az első hivatalos képek az Indiana Jones 5. részéből.

346
Indiana Jones és a sors tárcsája
Forrás: Disney

Sokáig úgy tűnt, hogy az Indiana Jones 5. soha nem fog elkészülni. Egyesek számára ez megkönnyebbülést jelenthetett a csalódást keltő, a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után, ami 19 év után hozta vissza Harrison Fordot az egyik legikonikusabb szerepébe. A nehézségek ellenére végül azonban leforgatták az ötödik részt, s a tervek szerint jövőre bemutatják.

Az új résszel kapcsolatban sokat nem tudunk elmondani, a Lucasfilm nem adott ki hivatalos szinopszist hozzá, és egyelőre előzetest is csak zárt ajtók mögött vetítettek. Néhány napja azonban egy pletyka jelent meg, amiben a rosszul sikerült tesztvetítésről beszéltek, ezt azonban a rendező később cáfolta. Tegnap este az Empire magazin két új címlapot is bemutatott a közelgő folytatáshoz, a borítón pedig a nagy visszatérőt láthatjuk. A képeket elnézve, Harrison Fordon nem fog az idő vasfoga, bombaformában van a kalandor.

Steven Spielberg rendező és George Lucas producer már azelőtt számításba vettek egy folytatást, hogy a Disney 2012-ben felvásárolta volna a Lucasfilm stúdiót. 2016-ban a Disney bejelentette, hogy elkészül az ötödik rész, de nagyon hosszú út előtt állt. Eredetileg 2019-ben szerették volna bemutatni a filmet, de többször el kellett tolni a bemutatót, s a forgatókönyvvel is állandóan meggyűlt a stúdió baja. Végül 2021-re halasztották a premiert, mielőtt Spielberg úgy döntött, hogy kiszáll a projektből, és átadja az ikonikus karakter irányítását egy új filmesnek.

Ezzel a Lucasfilm a Logan – Farkas rendezőjét, James Mangoldot bízta meg a projekt irányításával. Azóta csak egy kis ízelítőt kaptunk a filmből, amikor egy árnyékos felvétel debütált Indyről a szeptemberi D23 Expón a kaliforniai Anaheimben. Most azonban az Empire magazin két fantasztikus címlapot is bemutatott a filmhez, a reflektorfényben pedig az ikonikus szereplővel. Ezzel megerősítést nyert, hogy az Indiana Jones 5. az 1960-as években játszódik, a helyszín pedig New York város. Korábban azt pletykálták, hogy a történet 1969-ben játszódik majd, és valahogyan kapcsolódik az első Apollo holdraszálláshoz, amit a forgatási fotók látszólag megerősítenek.

A magazin ígérete szerint hamarosan néhány új állókép is érkezik a filmből, valamint interjúk Forddal, Phoebe Waller-Bridge-dzsel, Mads Mikkelsennel, Shaunette Renée Wilsonnal, Boyd Holbrookkal, Mangolddal, Jez és John-Henry Butterworth írókkal, valamint Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel producerekkel.

Az Indiana Jones 5. 2023. június 30-án kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...