Főoldal Filmek James Mangold cáfolja az Indiana Jones 5. rossz tesztvetítéséről szóló jelentéseket, valamint hogy Indiana Jones lecserélésére készül
Filmek

James Mangold cáfolja az Indiana Jones 5. rossz tesztvetítéséről szóló jelentéseket, valamint hogy Indiana Jones lecserélésére készül

A rendező cáfolta a pletykákat, hogy gondok lennének a filmmel.

335
Indiana Jones 5.
Forrás: Disney

Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban került a mozikba, és bármennyire is meglepő, a film többnyire pozitív kritikákat kapott. A Rotten Tomatoes kritikákat összesítő oldalon még most is 78%-on áll a film szemben a rajongói véleményekkel, ami 53%-os. Ez jól tükrözi a franchise rajongóinak a véleményét, hogy az egyik legrosszabb folytatással volt dolguk, és a film iránti megvetés évről évre egyre csak nő.

Jövőre érkezik a folytatás, amiből egyelőre még semmit nem mutatott a Lucasfilm. Szeptember elején a D23 Expo alatt már levetítettek egy rövid teaser videót, de őszintén szólva, semmire nem volt elég. A filmet amúgy is nehéz volt összehozni, többször át kellett írni a forgatókönyvet, és még új rendezőt is kapott Steven Spielberg után, a napokban pedig újabb aggasztó hírek láttak napvilágot az ötödik részről. A netes pletykák szerint ugyanis a továbbra is cím nélküli Indiana Jones 5. gyengén teljesített a tesztvetítéseken, és elsősorban azért, mert a filmben Harrison Ford által megformált Indyt lecserélik, magyarul egy új hőst avatnak.

A hírekre most James Mangold rendező is reagált. Egy ideje már tudjuk, hogy Harrison Ford utoljára fogja eljátszani a kalandort, szóval logikus lenne a készítőktől, ha a film végén valaki más átvenné tőle ezt a feladatot, persze csak akkor, ha szeretnék folytatni majd a történetet Ford nélkül is. A filmrendező a Twitteren cáfolta a pletykákat, hogy rosszul teljesített volna a film az első vetítéseken, és világossá tette, hogy az ő irányítása alatt “senki sem fogja helyettesíteni Indiana Jonest”. Teljesen abszurdomnak nevezte ezt a kijelentést, mivel “egyetlen forgatókönyvben sem szerepel. Egyetlen vágásban sem. Soha nem volt szó róla.”

Úgy tudni, hogy Chris Prattet egyszer már kinézték az új Indiana Jones szerepére, de a hír után sokan ellenezték, így végül elvetették az ötletet, hogy az Űrlordot is megformáló színész legyen az új ostoros kalandor. A Lucasfilm nem fog lemondani a címről, és már dolgoznak egy spinoff-sorozaton, amiben Indy egykori mentorát ismerhetjük meg, ő lesz a főszereplője az előzménysorozatnak. A sorozatban megismerhetjük majd Abner Rovenwoodot, akit eddig még nem láttunk a filmvásznon, de annál több szó esett róla. Az előzménysorozat is jól mutatja, hogy a stúdió még nem döntött Indy sorsáról, s inkább egy másik szereplőre fókuszálnak a Disney+ sorozatában.

A Lucasfilm egyszer már ráfaragott, amikor egy ikonikus karaktert valaki mással helyettesítettek. Talán senkinek nem kell bemutatnunk a Solo: Egy Star Wars-történet körül kialakult balhét, és Alden Ehrenreich sem részesült pozitív fogadtatásban, amikor őt választották meg az ifjú Han Solónak. Valószínűleg tanultak a hibájukból, s nem szeretnék megismételni az akkorit.

Ford 41 évvel ezelőtt, Az elveszett frigyláda fosztogatóiban alakította először a részmunkaidős régészt, és később minden filmben (sőt, még Az ifjú Indiana Jones krónikáiban is) visszatért.

Az Indiana Jones 5 2023. június 30-án kerül a mozikba.

Indiana Jones
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...