Wide Screen
Image default
Filmek

Han Solo egy Erő-szellem volt, vagy csak Ben emlékében élt a Skywalker korában?

A vita tárgyát most az képezi, hogy Han Solo hagyan tért vissza a Skywalker korában, miután Ben Solo legyőzte Kylo Rent.

A Star Wars: Skywalker kora egyik legnagyobb meglepetését Han Solo vendégszereplése jelentette, mert miután Kylo Ren megölte őt a Star Wars: Az ébredő Erőben, senki sem számított rá, hogy a a galaxis legjobb pilótája feltűnik majd a Skywalker saga utolsó részében. Ehhez képest Han Solo szerepelt benne, de a bemutató óta mennek viták arról, hogy Erő-szellemként vagy csak Ben Solo emlékezetében láttuk a karaktert.

A Star Wars: Az utolsó Jedikben Luke azt mondja Leiának, hogy

senki sem tűnik el igazán.

Az idézetet a Skywalker kora első előzetesének végén is hallható volt, mielőtt meghallottuk volna Palpatine uralkodó gonosz nevetését. Ekkor még Palpatine visszatérésére gondoltunk csak – J.J. Abrams csak később erősítette meg – , mert ki gondolt volna Han Solora.

A Skywalker korában Leia feláldozza magát, az utolsó erejével is fiát, Ben Solo lelkét próbálja megmenteni, hogy legyőzze Kylo Rent és megtérjen. Eközben Kylo Ren és Rey élethalál harcot vív a Halálcsillag maradványán a Kef Bir nevű óceánbolygón. Ben az Erőben érzékeli, hogy Leia meghal, ami egy pillanatra megbénítja, s Rey ezt az alkalmat kihasználva hason szúrja. Rey ezután rádöbben, hogy mit tett és mi történt Leiával, ezért az Erő egyik új képességével meggyógyítja Ben Solót.

A párharc következménye, hogy Kylo Ren kezdi megkérdőjelezni magát és a Sötét oldalt. Ebben az ellentmondásos jelenetben feltűnik Han Solo, ám a jedikkel ellentétben őt nem Erő-szellemként ábrázolták, hanem mint egy élő embert. Az egyik legnagyobb kérdés, hogy Han Solo egy Erő-szellem volt, vagy csak Ben emlékében élt, s ezért láttuk olyan formában, mint legutóbb a Csillagpusztító Bázison. Már csak azért sem lenne értelme az Erő-szellem megjelenésnek, hiszen Han Solo nem volt Erő-használó, illetve azt sem tanították neki, hogy halála után hogyan térhet vissza.

Egy másik érv amellett, hogy Solo nem Erő-szellemként tért vissza, hogy a Skywalker kora jelenete majdnem megegyezik Az ébredő Erőben látott résszel. A jelenet azt a benyomást kelti, hogy Ben emlékszik az utolsó pillanatokra, mielőtt megölte apját, csak azzal a különbséggel, hogy most elfogadja apja hívó szavát. Kylo Ren megsemmisül, még a fénykardját is az óceánba dobja, Ben Solo pedig megtér, elfogadja sorsát, hogy ő is egy Skywalker. Ez lehet a magyarázat arra, hogy Han Solo miért csak egy emlék volt, s nem Erő-szellemként láttuk őt a filmben.

Han Solo

Még több a témában...

A leforgatott akciójelenetek 90%-a belekerült a Skywalker korába

Kévés Bence Mihály

A Skywalker kora regény írója elmagyarázta, miért olyan fontos, hogy Rey a Skywalker nevet használja

Kévés Bence Mihály

A Skywalker kora regényváltozatából kiderült, Palpatine hogyan maradhatott életben a reaktorrobbanás után

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon