Wide Screen
Image default
Filmek

J.J. Abrams megerősítette Palpatine visszatérését The Rise of Skywalker epizódban

A showcase után J.J. Abrams megerősítette, hogy nem viccnek szánták a Star Wars: The Rise of Skywalker teaserben Palpatine nevetését.

Tegnap Chicagóban a Star Wars Celebration rendezvény alatt bemutatták a Star Wars: The Rise of Skywalker epizód első teaser videóját. Az előzetes számos érdekes jelenetet hozott, amit képkockánként megvizsgáltunk, de a legérdekesebb rész alighanem a trailer végén kapott helyet, mikor Palpatine utánozhatatlan gúnyos nevetését hallottuk. És ezzel még nem értek véget a meglepetések, hiszen az előzetes után maga Ian McDiarmid is megjelent a színpadon, aki korábban Palpatine uralkodót / Darth Sidioust alakította a vásznon.

Az eset után többekben felmerült a kérdés, hogy viccről van szó, vagy Palpatine valóban szerepelni fog a IX. részben. Az Empire Magazine lapnak a bemutató után J.J. Abrams megerősítette, hogy a Sith nagyúr visszatér a következő részben, majd hozzátette, hogy mindkettőjüket [Abrams és McDiarmid] meglepte, hogy nem szivárgott ki semmi Palpatine visszatéréséről a bemutató előtt.

Palpatine uralkodó az előzmény- illetve az eredeti trilógiában kulcsfontosságú szerepet játszott a Köztársaság, a jedik bukásában, valamint a Birodalom felemelkedésében. Palpatine előbb csak a háttérből mozgatta a szálakat, majd miután új padawanra tett szert Anakin Skywalker személyében, teljesen átvette a hatalmat, s Darth Vaderrel leszámoltak az árulókkal, megöltek minden jedit a galaxisban. A karakterrel végül Darh Vader végzett a Star Wars: VI. rész – A Jedi visszatér részben, mikor levetette a Halálcsillag reaktorába. A Disney által átformált új kánonban – amire csak Star Wars Legends néven hivatkoznak – eddig nem tettek említést arra, hogy valóban meghalt-e Darth Sidious. A The Rise of Skywalker teasere után azonban már tudjuk, hogy valahogy túlélte az esést, s a Halálcsillag felrobbanását, mert ő is ott lesz a Skywalker-saga utolsó epizódjában.

A Star Wars: The Rise of Skywalker országos bemutatója 2019. december 19-én lesz.

Még több a témában...

George Lucas szava sokakat sokkolni fog, amit megosztott Palpatine uralkodóról

Kévés Bence Mihály

A She-Hulk írója a koronavírushoz hasonlította a Skywalker korát

Kévés Bence Mihály

Fény derült a Ren lovagjainak teljes eredetére

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat