x
Sorozatok

Hamarosan forog Jon Favreau élőszereplős Star Wars-sorozata

Napokon belül elkezdődik az élőszereplős Star Wars-sorozat forgatása, amiről most pár kép kiszivárgott.

Hamarosan forog Jon Favreau élőszereplős Star Wars-sorozata
  • Publishedszeptember 29, 2018

Napokon belül elkezdődik az élőszereplős Star Wars-sorozat forgatása, amiről most pár kép kiszivárgott.

Közel egy éve jelentették be, hogy a Lucasfilm élőszereplős Star Wars-sorozatot készít, amivel az egykori Vasember rendezőjét, Jon Favreau rendezőt bízták meg. Tavasszal azt is megtudtuk, hogy miről fog szólni a sorozat, most pedig megkaptuk az első képeket az előkészületekről. Egy korábbi jelentés szerint a forgatás közel játszódik majd a tengerparthoz, amit a most kiszivárgott képek is alátámasztottak. Lehet, hogy a helyszín nem más, mint a sokat hallott Mos Eisley űrkikötő, ahol egykor Luke Skywalker (Mark Hamill) és Han Solo (Harrison Ford) találkozott? Esetleg Mos Espát látjuk a képen? Nehéz megmondani, így még az sem kizárható, hogy egy teljesen új bolygót látunk a képeken.

Korábban a Making Star Wars oldal forrásaira hivatkozva arról számolt be, hogy a sorozat három évvel játszódik majd A Jedi visszatér eseményei után, a helyszín pedig a Mandalore bolygó lesz. A Birodalom bukása után sok bolygóval ellentétben Mandaloreon továbbra is nagy volt a zűrzavar, és a most megjelent pletyka szerint a sorozat azt az időt fogja megfilmesíteni, hogy miként vált a bolygó újra virágzóvá és „szabaddá”.

A sorozatról nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre, mindössze annyit árultak el a készítők, hogy három évvel játszódik A Jedi visszatér után. Sokan felvetették, hogy ezért a sorozatban ismerős arcokat is látunk, akikkel később a Star Wars: Az ébredő Erőben is találkozunk, de a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy ezt megcáfolta, elmondása szerint a sorozat új karakterekre fókuszál, s nem a múltra és az ismerős karakterekre.

A sorozatot 2019 második felében mutatják be a Disney új streamingfelületén.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.