Wide Screen
Image default
Filmek

George Lucas tanácsokkal látta el J.J. Abrams rendezőt a The Rise of Skywalker írása előtt

Úgy tűnik, hogy nem Palpatine lesz egy egyetlen, aki visszatér a messzi-messzi galaxisba, ugyanis George Lucas is kivette részét a munkában.

40 éve már annak, hogy George Lucas a Star Wars: Egy új remény című epizóddal örökre beírta magát a történelembe. Lucas a IV. rész sikere után elkészítette az eredeti trilógia további két részét, majd a ’90-es évek végén visszatért, hogy leforgassa az előzménytrilógiát, azonban 2012-ban a rendező eladta a franchise jogát a Disneynek, s így ő már nem vett részt az új trilógia megalkotásában.

Tekintettel arra, hogy a The Rise of Skywalker az Skywalker-saga lezárása lesz, végleg búcsút intünk a Skywalkereknek, J.J. Abrams rendező úgy érezte, hogy jobb konzultálni az első számú személlyel, aki ezt az egészet megalkotta. Állítólag Lucasnak kész tervei voltak a folytatásra nézve, azonban ezeket a terveket Abrams és az akkor frissen kinevezett Lucasfilm elnöke Kathleen Kennedy eldobta, s a Disney saját utakon indult el Az ébredő Erővel. Azonban J.J. Abrams a Celebrationön elárulta az amerikai IGN-nek, hogy mielőtt elkezdett dolgozni a IX. rész forgatókönyvén, konzultált Lucas-szal.

Ez a film nagyon különleges kihívást jelentett, ami nyolc film folytatása és befejezése a három trilógiának, és ezért meg kellett néznünk, hogy mi a nagyobb történet. Beszélgettünk egymás között, találkoztunk George Lucas rendezővel mielőtt dolgozni kezdtünk a forgatókönyvön. Ezek nagyon valós dolgok voltak, nem vitáztunk, de tekintettel a történet súlyára, megpróbáltuk kitalálni, hogy milyen módon lehet befejezni ezt. De a filmnek önmagában is működnie kell, egyedi dolognak kell lennie, meglepőnek és viccesnek kell lennie, hogy azok is jól szórakozzanak, akik nem látták a korábbi részeket.

J.J. Abrams

Amikor J.J. Abrams visszatért a rendezői székbe, akkor a IX. résznek már kész forgatókönyve volt, amit Colin Trevorrow és Derek Connolly írt, azonban Trevorrow kreatív különbségre hivatkozva távozott a film éléről, így a munkát átadta a VII. rész rendezőjének. Abrams azonban kidobta a film forgatókönyvét, és az Oscar-díjas Chris Terrioval közösen új történetet dolgoztak ki, amibe még George Lucasnak is volt egy kis beleszólása. Látva a The Rise of Skywalker előzetesét, a film erősen támaszkodik az eredeti trilógiára, kezdve az eredeti szereplőkkel, a medállal, amit még Han és Luke kapott a Yavin IV-en, a megsemmisült Halálcsillag roncsával és természetesen Palpatine uralkodó, akiről tudjuk, hogy visszatér.

Hogy mindezek pontosan mit jelentek, csak december 19-én kapunk választ, amikor bemutatják a mozikban a Star Wars: The Rise of Skywalker epizódot.

Még több a témában...

George Lucas szava sokakat sokkolni fog, amit megosztott Palpatine uralkodóról

Kévés Bence Mihály

Colin Trevorrow otthonról is megállás nélkül dolgozik a Jurassic World 3. részén

Kévés Bence Mihály

A She-Hulk írója a koronavírushoz hasonlította a Skywalker korát

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat