Főoldal Filmek George Lucas tanácsokkal látta el J.J. Abrams rendezőt a The Rise of Skywalker írása előtt
Filmek

George Lucas tanácsokkal látta el J.J. Abrams rendezőt a The Rise of Skywalker írása előtt

Úgy tűnik, hogy nem Palpatine lesz egy egyetlen, aki visszatér a messzi-messzi galaxisba, ugyanis George Lucas is kivette részét a munkában.

766
J.J. Abrams George Lucas

Úgy tűnik, hogy nem Palpatine lesz egy egyetlen, aki visszatér a messzi-messzi galaxisba, ugyanis George Lucas is kivette részét a munkában.

40 éve már annak, hogy George Lucas a Star Wars: Egy új remény című epizóddal örökre beírta magát a történelembe. Lucas a IV. rész sikere után elkészítette az eredeti trilógia további két részét, majd a ’90-es évek végén visszatért, hogy leforgassa az előzménytrilógiát, azonban 2012-ban a rendező eladta a franchise jogát a Disneynek, s így ő már nem vett részt az új trilógia megalkotásában.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

Tekintettel arra, hogy a The Rise of Skywalker az Skywalker-saga lezárása lesz, végleg búcsút intünk a Skywalkereknek, J.J. Abrams rendező úgy érezte, hogy jobb konzultálni az első számú személlyel, aki ezt az egészet megalkotta. Állítólag Lucasnak kész tervei voltak a folytatásra nézve, azonban ezeket a terveket Abrams és az akkor frissen kinevezett Lucasfilm elnöke Kathleen Kennedy eldobta, s a Disney saját utakon indult el Az ébredő Erővel. Azonban J.J. Abrams a Celebrationön elárulta az amerikai IGN-nek, hogy mielőtt elkezdett dolgozni a IX. rész forgatókönyvén, konzultált Lucas-szal.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=”J.J. Abrams”]Ez a film nagyon különleges kihívást jelentett, ami nyolc film folytatása és befejezése a három trilógiának, és ezért meg kellett néznünk, hogy mi a nagyobb történet. Beszélgettünk egymás között, találkoztunk George Lucas rendezővel mielőtt dolgozni kezdtünk a forgatókönyvön. Ezek nagyon valós dolgok voltak, nem vitáztunk, de tekintettel a történet súlyára, megpróbáltuk kitalálni, hogy milyen módon lehet befejezni ezt. De a filmnek önmagában is működnie kell, egyedi dolognak kell lennie, meglepőnek és viccesnek kell lennie, hogy azok is jól szórakozzanak, akik nem látták a korábbi részeket.[/penci_blockquote]

Amikor J.J. Abrams visszatért a rendezői székbe, akkor a IX. résznek már kész forgatókönyve volt, amit Colin Trevorrow és Derek Connolly írt, azonban Trevorrow kreatív különbségre hivatkozva távozott a film éléről, így a munkát átadta a VII. rész rendezőjének. Abrams azonban kidobta a film forgatókönyvét, és az Oscar-díjas Chris Terrioval közösen új történetet dolgoztak ki, amibe még George Lucasnak is volt egy kis beleszólása. Látva a The Rise of Skywalker előzetesét, a film erősen támaszkodik az eredeti trilógiára, kezdve az eredeti szereplőkkel, a medállal, amit még Han és Luke kapott a Yavin IV-en, a megsemmisült Halálcsillag roncsával és természetesen Palpatine uralkodó, akiről tudjuk, hogy visszatér.

Hogy mindezek pontosan mit jelentek, csak december 19-én kapunk választ, amikor bemutatják a mozikban a Star Wars: The Rise of Skywalker epizódot.

star wars the rise of skywalker lando calrissian

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

palpatine
Filmek

Palpatine visszatérésének teljes története

Tavaly A Mandalóri, idén A Rossz Osztag adott hozzá némi plusz információt...