Főoldal Filmek George Lucas megosztotta gondolatát Martin Scorsese kijelentéséről, aki szerint a Marvel-filmek nem „mozifilmek”
Filmek

George Lucas megosztotta gondolatát Martin Scorsese kijelentéséről, aki szerint a Marvel-filmek nem „mozifilmek”

George Lucas megmondta, mi Hollywood legnagyobb gondja.

657
George Lucas
Forrás: Los Angeles Times

2019-ben Martin Scorsese filmrendező hatalmas vitát indított el kijelentésével, minthogy a szuperhősfilmek nem “mozifilmek”. Az elmúlt öt évben számtalan író, rendező és színész reagált a legendás rendező megjegyzéseire, míg sokan mások Scorsese mellett álltak és egyetértettek az érvelésével. Melyik táborba tartozik a legendás Star Wars alkotó, George Lucas?

Múlt héten a Cannes-i Filmfesztiválon sikerült interjút készíteni a Star Wars-franchise atyjával. Lucas eddig hallgatott, nem gyakran ad interjút, most azonban sikerült megkérdezni Scorsese szuperhősfilmekről szóló éles kritikájáról.

“Nézze. A mozi a mozgókép művészete” – válaszolta. “Tehát ha a kép mozog, akkor az mozi. Úgy gondolom, hogy Martin egy kicsit megváltoztatta a véleményét.” Lucas ezután áttért arra, hogy miben volt úttörője a digitális filmnek, és hogy sok rendező, köztük Scorsese is, kezdetben határozottan ellenezte, amit tett.

Míg Lucas nem osztotta meg konkrétan a gondolatait a Marvel-filmekről, a beszélgetés egy másik részében egyértelműen megfogalmazta véleményét, hogy mit gondol Hollywood jelenlegi helyzetéről, mi a legnagyobb hibája a mostani filmkészítésnek. Nehéz vitatkozni Lucas kijelentésével, ott az igazság.

A történetek, amiket mesélnek, csak régi filmek. ‘Csináljunk egy folytatást, csináljunk egy másik verziót ebből a filmből.’ Nincs eredeti gondolkodás. A nagy stúdióknak nincs képzelőerejük.

George Lucas

Sokan abban reménykednek, hogy Lucas egyszer még visszatér, és láthatunk tőle valami eredetit, azonban gyorsan lerombolta ezeket a reményeket.

“Nem, nyugdíjba vonultam” – erősítette meg. “Az utolsó, amit producerként csináltam, egy Strange Magic nevű dolog volt, ami egy animációs film. Tehát olyan filmeket csináltam, amiket akartam, inkább… saját magam finanszíroztam és saját stúdióm volt. Los Angelesben építek egy múzeumot. Ez nagyon lefoglal.”

Lucas munkássága vitathatatlanul nagy hatással volt a modern mozi világára. Az általa létrehozott univerzumokat, mint a Star Wars és az Indiana Jones, generációk szerették és nőttek fel rajtuk, és az iparágban számos technikai újítást is bevezetett. Bár hivatalosan nyugdíjba vonult és már nem vesz részt aktívan a filmkészítésben, munkái továbbra is inspirálnak új rendezőket és filmkészítőket. Az általa alapított múzeum és a technikai újításai révén Lucas öröksége tovább él, és a mozi világának meghatározó alakja marad.

george lucas
Forrás: Los Angeles Times
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.