Főoldal Filmek Finn megint ellenállásba ütközik a Star Wars 8-ban, kik azok az Executioner-ök?
Filmek

Finn megint ellenállásba ütközik a Star Wars 8-ban, kik azok az Executioner-ök?

A legújabb pletykák szerint a nyolcadik Star Wars-ban egy új rohamosztagossal találkozik Finn.

939

A legújabb pletykák szerint a nyolcadik Star Wars-ban egy új rohamosztagossal találkozik Finn.

Nagyon úgy fest, hogy a folytatásban Finnek megint nézeteltérése akad az egyik rohamosztagossal, méghozzá a katonák egy új hadosztályával. Ezúttal egy sokkal különlegesebb, és félelmetesebb Stromtrooperrel kell majd megküzdenie Finnek, mint amivel Maz Kanta kastélyánál találkozott. Az ébredő Erőben Finn és FN-2199 – az eredeti kánonban Nine volt FN-2199 neve – vérre menő csatát vívott egymással. Nem először találkoztak, korábban mindketten különleges kiképzést kaptak az Első Rendtől, illetve barátok is voltak – FN-2199 ezért is vádolja árulással FN-2187-et. A név alapján a The Executioner nagyon különleges Stormtrooper lehet majd a Star Wars: Episode VIII-ban, amit jövő télen fognak bemutatni a mozikban.

A Making Star Wars értesülése szerint egy új rohamosztagos egység fog feltűnni az új trilógia második részében. Az új Stormtrooperek megkülönböztetést fognak viselni a többi egységtől. Az egyik ilyen eltérés, hogy a katona sisakjának több mint felét matt fekete színnel borítják be, ugyanakkor fegyvere nagyon hasonló lesz ahhoz, amint FN-2199 használt a Star Wars: Az ébredő Erőben, de azért néhány változtatáson az eszköz is átesik. A rajongói oldal következő leírást adta a fegyverről és trooperről:

A The Executioner fegyvere nem sokban fog eltérni FN-2199-étől, mindössze a végé lesz más, ahol három egymásba fonott penge lesz látható, valahogy úgy fog kinézni, mint amivel a Fantazma horrorfilmben találkozhattunk – az említett filmben egy gömb volt, melyből három penge állt ki. Azt hisszük, hogy lesz egy pajzsa is, de azt nem tudjuk megerősíteni, hogy használja-e majd a filmben.

A jellegzetes fegyver, amiről mintázhatták a The Executioner fegyverét.
A jellegzetes fegyver, amiről mintázhatták a The Executioner fegyverét.

A rajongói oldal jelentésében az áll, hogy a párharc is hasonló lesz ahhoz, amit a hetedik részben láttunk. Finn egymaga veszi fel a harcot a The Executioner katonával a nyolcadik részben. A különbség csak az lesz, hogy míg Az ébredő Erőben Han Solo újdonsült barátja segítségére sietett, itt Finnek egyedül kell megbirkóznia honfitársával. Han Solo nem segíthet, hiszen Ben Solo/Kylo Ren megölte apját tavaly. (Han Solo volt az, aki megölte, felrobbantotta FN-2199-et Takodanán.) Az oldalnak van egy lehetséges vázlata, koncepciórajza is, hogy miként nézhet ki a The Executioner, ámbár ezek csak pletykák, hivatalos források nem erősítették meg az új rohamosztagost.

Forrás: Making Star Wars
Forrás: Making Star Wars

FN-2199 az egyike volt a Star Wars: Az ébredő Erőből, aki még kicsit hasonlított is a Hot Toys figurákhoz, és akinek háttértörténete végül belekerült az új Star Wars kánonba. Az eredeti Star Wars trilógiában több osztályát láthattuk a rohamosztagosoknak, de annak alapján, amit láttunk Az ébredő Erőben, valamint a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet előzetesekben egy rakás új rohamosztagossal ismerkedhetünk majd az új kánonban. FN-2199-en kívül Phasma kapitánnyal, és a most emlegetett Executioner-rel, talán ezek között a legjelentősebbek mégis a Death Trooperek lesznek, akik fontos szerepet vállalnak az első Star Wars spin-offban – ők bányászhatják a kyber-kristályokat a Halálcsillag fegyveréhez.

Nagyon keveset tudunk a The Force Awakens folytatásáról, amit Rian Johnson rendezett. Még a hivatalos filmcím sem ismert. A Disney most csak az első mellékszálon futó részre, a Zsivány Egyesre szeretne fókuszálni, és minden bizonnyal a spin-off bemutatója során az Episode VIII címet és az első teaserét is megkapjuk. Esetleg részleteket is hallhatunk The Executioner egységről a Zsivány Egyesben, amit december 15-én mutatnak be a mozikban.

A Star Wars: Episode VIII 2017. december 16-án érkezik a mozikba.

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...