x
Sorozatok

Egy Star Wars teória szerint az Ahsoka-sorozat választ adhat Az utolsó Jedik egy nagy kérdésére

Luke Skywalker még az Ahsoka-sorozatban is visszatérhet.

Egy Star Wars teória szerint az Ahsoka-sorozat választ adhat Az utolsó Jedik egy nagy kérdésére
  • Publisheddecember 30, 2020

A rajongók nem szívesen látták Luke-ot öreg, száműzött, negatív karakterként az Ahch-To bolygón, de vajon orvosolhatja ezt az Ahsoka sorozat? Egy új Star Wars rajongói teória szerint a közelgő Disney+-os Ahsoka-sorozat lehet válasz Az utolsó Jedik egy nagy kérdőjelére. A rajongók nem kicsit voltak izgatottak, amikor láthatták Ahsoka Tano élőszerepét a The Mandalorian 2. évadában. Nagy segítség volt Din Djarin küldetését illetően, ráadásul A Gyermek valódi nevét is megtudtuk tőle (Grogu). Ő küldte főhősünket és védencét a Tython-on található templomba, amely egy egészen más kalandot eredményezett: még Luke Skywalker is megjelent, hogy tanítványának fogadja Grogut.

A Disney és a Lucasfilm nemrég jelentette be az élőszereplős Ahsoka-sorozatot, amelyen már dolgozik Dave Filoni. Még nem tudni, hogy a forgatás mikor kezdődik, vagy hogy miről is fog szólni pontosan, ugyanakkor a rajongók remélik, hogy láthatjuk élőszereplős változatban Thrawn admirálist és Ezra Bridgert. Valójában fogalmunk sincs, hogy milyen történetet dolgoznak majd fel a közelgő Disney+ sorozatban. Addig is támaszkodhatunk egy rajongói elméletre, amely körvonalazhatja a történetet és rávilágíthat egy vitatott jelenetre.

A legutóbbi ezzel kapcsolatos teória szerint ismét viszontláthatjuk Luke Skywalkert, illetve maga Ahsoka Tano lesz az, aki figyelmeztetni fogja őt a Jedi örökség ápolásának veszélyeire. Ebben az időben Tano nagy valószínűséggel kissé kételkedő, miután látta mesterét, Anakin Skywalkert átállni az Erő sötét oldalára és a Luke-kal való küzdelmét. Mi persze tudjuk, hogy Luke ettől függetlenül megalapítja a Jedi Akadémiát, figyelmen kívül hagyva Ahsoka esetleges óvva intéseit.

Talán itt lesznek elvetve Az utolsó Jedik magjai. Luke Skywalker nyilvánvalóan még mindig hisz az Erőben és a Jedik fontosságában, hiszen másképp nem sietett volna Grogu segítségére a The Mandalorian-ben. Miután Luke száműzi magát az Ahch-Tora, még jobban gyötörheti magát, amiért nem fogadta meg Ahsoka tanácsait. Lehetséges, hogy a sorozat sokkal inkább egy háttérsztori lesz, hogy miért is olyan Luke Az utolsó Jedikben, mint amilyen.

The Mandalorian
Written By
Lakatos Dániel