Wide Screen
Image default
Játékok

Apple MacBook Pro – Touch Bar vélemény (látatlanban)

A Touchbar lett az idei MacBook legnagyobb feature? Hm, nehéz megmondani.

Nem leszólni, vagy bántani akarom az Apple-t, mivel több terméküket is használom és szeretem, de a csütörtöki Keynote-ot nézve folyamatosan egy dolog járt a fejemben. Bemutatták ugye a touchbar-al rendelkező Macbook Prot-t, a funkció billentyűsort kiváltó OLED kijelző sávot, ami dinamikusan képes az adott alkalmazásnak megfelelő funkciókat megjeleníteni. Jól hangzik, és lehet, hogy élőben sokkal használhatóbb lesz, de az Apple-nek lett volna 13 inch-nyi és 15 inch-nyi területe, hogy érintőkijelzőt csináljon (amin aztán azt és ott érintessz meg ahol és ahogyan csak akarsz), ehelyett van egy sávnyi helyed nyomkodni egy kicsi érintőkijelzőt.

Én most nem hiszem el, hogy ez a jövő, de nézegetve az internetet úgy tűnik ezzel a véleményemmel most egyedül maradok. Nekem csak az fura, hogy az Apple aki legendásan az egyszerűség harcosa volt, most csinál egy olyan perifériát ami nem is érhető el minden gépén és ami gyakorlatilag duplikálja a funkciókat. Egy fejlesztő egy bejegyzésben meg is jegyezte, hogy előre várja, hogy a Mac-es programokhoz külön-külön meg kell majd írni a touchbar és a touchbar nélküli funkciókat. Gondolom persze ők biztosan kísérleteztek sokat az érintőkijelzővel és arra jutottak, hogy jobb lesz ez így. Engem egyenlőre nem győztek meg, kövezzetek meg!

Még több a témában...

Bemutatták az új iPhoneokat!

Héja Szabolcs

Az Apple ezeket az újdonságokat hozta el a WWDC 2019 konferenciára

Kévés Bence Mihály

Az Apple bejelentette első saját gyártású sorozatát, ami a Holdra szállást fogja feldolgozni

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon