Wide Screen
Image default
Gamer

Apple MacBook Pro – Touch Bar vélemény (látatlanban)

A Touchbar lett az idei MacBook legnagyobb feature? Hm, nehéz megmondani.

Nem leszólni, vagy bántani akarom az Apple-t, mivel több terméküket is használom és szeretem, de a csütörtöki Keynote-ot nézve folyamatosan egy dolog járt a fejemben. Bemutatták ugye a touchbar-al rendelkező Macbook Prot-t, a funkció billentyűsort kiváltó OLED kijelző sávot, ami dinamikusan képes az adott alkalmazásnak megfelelő funkciókat megjeleníteni. Jól hangzik, és lehet, hogy élőben sokkal használhatóbb lesz, de az Apple-nek lett volna 13 inch-nyi és 15 inch-nyi területe, hogy érintőkijelzőt csináljon (amin aztán azt és ott érintessz meg ahol és ahogyan csak akarsz), ehelyett van egy sávnyi helyed nyomkodni egy kicsi érintőkijelzőt.

Én most nem hiszem el, hogy ez a jövő, de nézegetve az internetet úgy tűnik ezzel a véleményemmel most egyedül maradok. Nekem csak az fura, hogy az Apple aki legendásan az egyszerűség harcosa volt, most csinál egy olyan perifériát ami nem is érhető el minden gépén és ami gyakorlatilag duplikálja a funkciókat. Egy fejlesztő egy bejegyzésben meg is jegyezte, hogy előre várja, hogy a Mac-es programokhoz külön-külön meg kell majd írni a touchbar és a touchbar nélküli funkciókat. Gondolom persze ők biztosan kísérleteztek sokat az érintőkijelzővel és arra jutottak, hogy jobb lesz ez így. Engem egyenlőre nem győztek meg, kövezzetek meg!

Még több a témában...

Eszközök, amiket érdemes megvenned az új mobilodhoz!

azonnalmobil.hu

A világ legértékesebb márkája felvásárolja a Disneyt most?

Tarjányi Tünde

10 év után jön az iPhone X

Kovács Dénes

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább