Főoldal Játékok Ezeket érdemes tudni a PlayStation 5 beüzemelése előtt
Játékok

Ezeket érdemes tudni a PlayStation 5 beüzemelése előtt

A legfontosabb tudnivalók a kezdéshez.

271

Vészesen közeleg november 19., vagyis a PlayStation 5 megjelenésének időpontja. A Sony nagyon sokáig titokzatoskodott és hímes tojásként védte a konzolt, szinte semmi információt nem tudtunk meg. Mostanára persze már a legfontosabb dolgokat ismerjük, de még mindig maradt számos nyitott kérdés. Ezekben segít az a három videó, amit közreadott a japán cég és amelyek talán kevésbé látványosak, de a beüzemeléskor, vagy azelőtt jól fognak jönni.

Az első anyag azt taglalja, hogy miképpen vihetjük át a tartalmainkat a régi PS4-ünkről PS5-re. A videó végigveszi a lehetőségeket, kezdve a wifis, vagy direkt összekötéstől, egészen a külső USB meghajtós megoldásig és persze az újra letöltésig.

A következő gyorstalpaló a meglévő PS accountunk átvitele. Természetesen a régóta (akár PS3-tól) építgetett online kivetülésünket az új konzolon is használhatjuk és nem csak az email, password kombináció bepötyögésével tudunk majd belépni, hanem a vadonatúj PS alkalmazás is segítségre lesz ebben.

Végül pedig a settings kivesézése maradt. Persze a videó nem mutat be mindent, inkább a legfontosabb újdonságokra fókuszál. Hogyan szabjuk magunkra a 3D hangzást, a haptic feedback erejét, vagy hogy miként szeretnénk, ha a frissítések a gépünkre kerüljenek (kikapcsolt állapotban már a háttérben, vagy inkább az energiatakarékos megoldást is választhatjuk).

Az elkövetkező napokban biztosan rengeteg hasznos újdonságról kapunk még hírt, de már most ezzel sikerült egy kicsit felkészülni a PlayStation 5 érkezésére.

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Xbox Game Pass
Játékok

PlayStation és Nintendo konzolokra is jöhet a Game Pass?

A Microsoft minden elérhető képernyőre, eszközre eljuttatná az Xbox Game Pass szolgáltatását.

Dragon's Dogma 2
Játékok

Márciusban jön a Dragon’s Dogma 2

A Capcom nagy sikerű akció-szerepjátéka végre folytatást kap.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Játékok

Végleges, Ultimate kiadást kap a Cyberpunk 2077

A lemezes formában is kapható kiadás az alapjáték mellett a Phantom Liberty...

Baldur's Gate 3
Játékok

Új gyűjtői kiadást kap a Baldur’s Gate 3 és hamarosan Xbox-ra is megjelenik

A Larian Studios leleplezte a PC-re, PS5-re és már Xbox Series-re is...