Főoldal BREAKING Érkezik hivatalosan is a Zelda élőszereplős feldolgozása
BREAKINGFilmek

Érkezik hivatalosan is a Zelda élőszereplős feldolgozása

Több éve pletykálnak a Zelda-filmről, most végre bejelentették.

365
Zelda
Forrás: Nintendo

Hónapok óta megy a pletyka, hogy mi lehet a Nintendo következő élőszereplős feldolgozása, de tegnap megerősítette a vállalat, hogy Zelda életre kel a filmvásznon. A hírt kedden osztották meg egy hivatalos bejegyzésben a Nintendo befektetőivel. Kevés részletet, mindössze annyit árultak el, hogy a film producere Shigeru Miyamoto, a Nintendo és Avi Arad, az Arad Productions elnöke és a Marvel Studios korábbi alapítója és vezérigazgatója.

Arad az évek során számos sikeres film producere volt, legutóbb például Pókember animációs és élőszereplős filmjeit támogatta. Emellett olyan készülő filmeken is dolgozott, mint a Kraven, a vadász és a Borderlands. Az útvesztő rendezője, Wes Ball rendezi a filmet, a Sony Pictures Entertainment pedig a Nintendo társfinanszírozása mellett a mozis forgalmazást is vállalja. A Deadline mindeközben arról számol be, hogy a Jurassic World írója, Derek Connolly írja a forgatókönyvet.

Bár a sajtóközlemény szerint a fejlesztés még csak most kezdődik, Miyamoto egy tegnapi X-bejegyzésben jelezte, hogy a projekt valamilyen formában már “évek óta” készül.

Az év elején kaptak szárnyra olyan pletykák, hogy készül egy élőszereplős Legend of Zelda-film, de nem a Sony Pictures támogatásával, hanem a Universal, esetleg az Illumination az érintett. A pletykákat maguk a Tears of the Kingdom fejlesztői táplálták, akik az év eleji Super Mario Bros.: A film sikere után úgy nyilatkoztak, hogy szívesen benne lennének egy élőszereplős feldolgozásban. Eiji Aonuma azonban akkor úgy fogalmazott, hogy “sajnos nem csak én vagyok érdekelt valamiben, szóval nem rajtam múlik”. A Netflix sorozatát állítólag törölték, miután kiszivárgott az internetre.

A Mario-filmmel ellentétben a Zelda tényleg élőszereplős lesz, ami azt jelenti, hogy az olyan karakterek, mint Link, Zelda, Ganon és mások teljesen új dimenziót kapnak. A kezdeti kritikák ellenére, amiért Chris Pratt-et választották Mario szinkronhangjának, tavasszal óriási siker volt a Super Mario Bros.: A film, az ítészek mellett a rajongók is pozitívan nyilatkoztak Mario és Luigi kalandjáról a filmvásznon.

Egyelőre nem világos, hogy a film melyik Zelda-történetet fogja feldolgozni, ahogy az sem, kik kelthetik életre ezeket a szereplőket.

Legend of Zelda
Forrás: Nintendo
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmkritikák

A majmok bolygója: A birodalom kritika

Egy méltó és a franchise egyik legjobb része lett A majmok bolygója:...