Főoldal Sorozatok Érdekes információk szivárogtak ki a Sith-ek főszereplésével érkező The Acolyte-sorozatról
Sorozatok

Érdekes információk szivárogtak ki a Sith-ek főszereplésével érkező The Acolyte-sorozatról

A The Acolyte kiszivárgott információ után még jobban várjuk a sorozatot, amelyben a Sith-ek kapják a főszerepet.

703
Palpatine
Forrás: Star Wars

Annak ellenére, hogy a 2023-as Star Wars Celebration után az előzetes kiszivárgott, és kaptunk egy rövid hivatalos leírást, még mindig nagyon keveset tudunk a Disney+ The Acolyte című sorozatáról. Most viszont kapaszkodjatok meg, mert egészen izgalmas információkat tudtunk meg a jövőre érkező sorozatról, amelyben a Sith-ek kapják a főszerepet.

Az első felvételek a londoni Star Wars Celebration alatt debütáltak még áprilisban, és bár az ott levetített teaser hivatalosan nem került fel egyik videómegosztó-portálra sem, a promóciós videó októberben bejárta az internetet. A stúdió mindent elkövetett, hogy a lehető leggyorsabban töröljék az előzetest a felületekről, de ami egyszer felkerül világhálóra, az ott is marad.

Néhányan úgy gondolják, hogy a Lucasfilm azért járt el ilyen gyorsan, mert a leírások némi zavart keltettek bizonyos karakterekkel és a történetben betöltött szerepekkel kapcsolatban; egyes színészek látszólag más szerepeket játszottak, mint ahogyan azt a korábbi jelentések mutatták. Egy bennfentes információi alapján okosabbak lettünk, hogy mi oka volt ennek.

A bennfentes hírében álló Daniel Richtman fizetős csatornáján osztott meg pár új információt a sorozatról, és azt állítja, hogy Amandla Stenberg és Manny Jacinto is két különböző karaktert fog játszani. Állítólag Stenberg Erő-érzékeny ikreket fog játszani, akiket átjár a Sötét oldal. Egyikük a Sith-eket választja, míg a másikat a Jedik magukkal viszik és kiképzik. A cselekmény ezután állítólag a “gonosz nővért” követi majd, amint Sith-bérgyilkos válik belőle, akinek az lesz a feladata, hogy Carrie Anne Moss karakterét, egy Jedi mestert likvidáljon. Jacinto karakteréről még ennyit sem tudtunk, de Richtman szerint ő is két karaktert fog játszani, egy jót és egy rosszat.

Erről a gonosz nővérről az a hír járja, hogy fénykard nélkül is képes legyőzni az ellenségeit. A bérgyilkos fogadalmat tesz, hogy kitanulja a különböző harcművészeteket, és Moss karakterének életét fénykardpárbaj nélkül, kézitusa segítségével oltja ki.

Leslye Headland showrunner korábban kijelentette, hogy a The Acolyte főszereplői a Sith-ek lesznek, így ez lesz az első olyan élőszereplős produkció, amely nem a Jediket helyezi főszerepbe, hanem ez Erő sötét oldalának képviselőit, a Sith-eket. Erre később Dafne Keen ráerősített, amikor elárulta, hogy a sorozat valójában a Jedik közzé “beszivárgott” Sith-ekre fog koncentrálni.

Nem, úgy értem, mint tudjátok, 100 évvel az előzménytrilógia előtt játszódik, és egyfajta magyarázatot ad arra, hogyan szivárogtak be a Sith-ek a Jedik közé. A sorozat történetét a Sith-ek szemszögéből ismerhetjük meg, ami korábban még soha nem történt meg. Nagyon jó volt forgatni – a szereplők csodálatosak, a rendező és a stáb pedig egyszerűen csodálatos. Az egész élmény csodálatos, és már most izgatottan várom, hogy megnézzék a rajongók.

Dafne Keen

The Acolyte hivatalos szinopszisa egyszerre megerősíti és megcáfolja a közelmúltban kiszivárgott részleteket. A közzétett leírás szerint a sorozat “egy rejtélyes thriller, ami a nézőket a sötét titkok és az Erő sötét oldalával mérgezett galaxisába kalauzolja el a Köztársaság Fénykorának utolsó napjain. Egy egykori padawan újra összefog jedi mesterével, hogy közösen nyomozzanak egy bűncselekmény-sorozat után, ám az Erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták”.

A Lucasfilm még nem jelentette be, hogy mikor, de várhatóan valamikor 2024-ben mutatja be a Disney+ a sorozatot.

The Acolyte
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

3 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.