Főoldal Sorozatok Kaptunk egy rövid kis leírást, hogy miről fog szólni a The Acolyte
Sorozatok

Kaptunk egy rövid kis leírást, hogy miről fog szólni a The Acolyte

A Jedi Rend és a Köztársaság Fénykorát mutatja be a The Acolyte.

543
The Acolyte

A The Acolyte című élőszereplős Star Wars-tévésorozat forgatása hivatalosan is elkezdődött az Egyesült Királyságban, amihez most kaptunk egy kulisszák mögötti fotót is, valamint részleteket is megosztottak a sorozat cselekményéről. És ha mindez még nem lenne elég, akkor felfedték a szereplők teljes listáját, min a Mátrix egyik főszereplőjét is kiszúrhatjuk.

A Disney+ nyilvánosságra hozta a Lucasfilm közelgő sorozatának a teljes szereplőgárdáját. Bár néhány filmes portál nemrég már beszámolt a szereplőválogatásról, hogy kik lehetnek a sorozat főszereplői, a hivatalos listát csak most árulták el. A listán egy meglepetésbe is belefuthatunk, a Mátrix és a Jessica Jones sztárja, Carrie Anne Moss is csatlakozott a forgatáshoz – a szerepéről viszont semmit nem árultak el. Hozzá csatlakozik még Amandla Stenberg (The Hate U Give), az Emmy-díjas Lee Jung-jae (Nyerd meg az életed), Manny Jacinto (Nine Perfect Strangers), Dafne Keen (Logan – Farkas), Jodie Turner-Smith (Queen & Slim), Rebecca Henderson (Inventing Anna), Charlie Barnett (Végtelen matrjoska) és Dean-Charles Chapman (1917).

A The Acolyte hivatalos szinopszisa egyszerre megerősíti és megcáfolja a közelmúltban kiszivárgott részleteket. A most közzétett leírás szerint a sorozat “egy rejtélyes thriller, ami a nézőket a sötét titkok és az Erő sötét oldalával mérgezett galaxisába kalauzolja el a Köztársaság Fénykorának utolsó napjain. Egy egykori padawan újra összefog jedi mesterével, hogy közösen nyomozzanak egy bűncselekmény-sorozat után, ám az Erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták”.

A pletykák szerint a sorozat középpontjában egy tanítvány áll, aki alaposan ismeri a Sötét oldalt, s akiből később a Sith-ek egyik tanítványa lesz. A hivatalos leírás alapján a történetet nem a Sötét oldalról ismerhetjük meg, hanem egy Jedi szemszögéből. Ez persze még nem zárja ki azt, hogy a sorozat későbbi szakaszában a Sith-ek kapnak nagyobb szerepet, s a tanítvány felemelkedését mutatja be. A sorozat jóval a Baljós árnyak előtt játszódik, és nagyjából 200 évet dolgoz fel a Köztársaság Fénykora és az előzménytrilógia között.

Az alkotó, showrunner és executive producer Leslye Headland (Végtelen matrjoska), valamint Kathleen Kennedy, Simon Emanuel, Jeff F. King és Jason Micallef. Rayne Roberts és Damian Anderson a producerek. Emellett Headland rendezi a sorozat pilot epizódját is.

A Lucasfilm még nem jelentette be, hogy mikor fogják bemutatni a The Acolyte első epizódját, de várhatóan valamikor a jövő év második felében, vagy legrosszabb esetben 2024 elején.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ws df4e5958 a919 4fcc af64 20139cad699d 240721 070824
Sorozatok

Ezt érdemes tudni Az akolitus végén felbukkant Darth Plagueis kapcsán

Hallottad-e, hogyan járt a nagy Darth Plagueis, a bölcs?

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...