Főoldal Filmek Elhalasztották a Mission: Impossible 8. bemutatóját
Filmek

Elhalasztották a Mission: Impossible 8. bemutatóját

Egy lehetetlen küldetés lett volna tartani a Mission: Impossible 8. bemutatóját.

758
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

A Mission: Impossible-franchise nyolcadik részét eredetileg 2024 júniusában szerették volna bemutatni a mozikban, azonban a SAG-AFTRA elhúzódó sztrájkja miatt lehetetlen küldetésnek bizonyult tartani magukat a tervekhez. A Mission: Impossible 8. forgatása még nem ért véget, a színészek viszont nem dolgozhatnak, ezzel veszélybe került a jövő évi premier.

Az eredetileg 2024 júniusára tervezett filmet most úgy néz ki, 2025. május 23-án mutatják be. A folytatás közvetlenül ott veszi fel a fonalat, ahol a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész befejeződött. Sokat nem tudunk a nyolcadik részről, de a franchise többi részéhez hasonlóan várhatóan egy sor halált megvető mutatványra számíthatunk Tom Cruise és csapata részéről.

A 2023-as naptárban több film is alulteljesített a kasszáknál, köztük a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész, amivel végül a Paramount Pictures mintegy 40 millió dollárt veszített a megnövekedett gyártási költségek miatt. Bár Cruise-nak nem sikerült megismételnie azt, ami egy évvel ezelőtt a Top Gun: Maverick-kel összejött, hogy átlépje az egymilliárd dolláros határt, a kritikusok és a mozilátogatók elismerését egyaránt elnyerte, így a 2023-as év egyik legjobban értékelt filmje lett.

Bármi is vár Ethan Huntra a jövőben, Christopher McQuarrie harmadszor is bizonyította, hogy mindig képes meglepetést okozni. A Mission: Impossible – Utóhatás komor és borúlátó hangulatához képest a franchise legutóbbi része sokkal akciódúsabbra sikerült, és kaszkadőrmutatványokban is szintet lépett az előzőekhez képest.

A Mission: Impossible 8. mellett több film premierjét elhalasztották már a sztrájkok miatt, többek között a Dűne – Második Rész, a Pókember: A pókverzumon át, és gyakorlatilag a Disney teljes filmes palettáját kivették a 2024-es naptárból. A SAG-AFTRA várhatóan a héten folytatja a tárgyalásokat a hollywoodi stúdiókkal, de úgy tűnik, hogy a múlt hónap végén véget ért írói sztrájk ellenére sem kerültek közelebb a megoldáshoz.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...