x
Filmek

Egyszerűen csodálatos A holnap határa 2. forgatókönyve, de feltehetően már soha nem fog elkészülni

Túl sokáig húzták és túl sokba is fájna a második rész.

Egyszerűen csodálatos A holnap határa 2. forgatókönyve, de feltehetően már soha nem fog elkészülni
  • Publishedmájus 17, 2021

Ki tartja már számon A holnap határa című 2014-es film folytatását. A Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével bemutatott film második részét lassan hét éve húzzák. Ez idő alatt többször is megszólaltak a főszereplők, köztük Doug Liman örömmel újságolta el, hogy elkészült a forgatókönyv és most már biztosan elkészül a második rész. Igen ám, megváltozott a status qou.

Emily Blunt hétvégén az Entertainment Weekly kérdéseire elárulta, hogy egyszer már volt alkalma átnyálazni a forgatókönyvet, és véleménye szerint csodálatos történet kerekedett ki belőle. Azonban nem tűnt túl optimistának azzal kapcsolatban, hogy valaha elkészül-e a film. Ahogy már írtuk, nagyon elhúzódott a fejlesztés, és éppen ezért bizonytalanná vált a megvalósítás is.

Ez egy csodálatos forgatókönyvre sikerült, de nem tudom, mit hoz a jövő. Olvastam egy forgatókönyvet, ami nagyon jó formában volt, de most már csak az a kérdés, hogy egyáltalán megtörténhet-e. Erre nem tudok egyenes válasszal szolgálni.

Emily Blunt

Joe Shrapnel és Anna Waterhouse párost bízták meg eredetileg, hogy megírják A holnap határa 2. sztoriját, de az évek során jöttek-mentek az írók a projektnél. Jez Butterworth, az első rész társszerzője is dolgozott a sztorin Shrapnel és Waterhouse után. 2019-ben Matthew Robinsont bízták meg, hogy továbbfaragja az amúgy is átírt forgatókönyvet.

Doug Liman rendező októberben megerősítette, hogy a forgatókönyv elkészült, és mind Blunt, mind pedig Cruise kész visszatérni a folytatásban. Bár látszólag elhárultak az akadályok, úgy tűnik, mégsem fog összejönni a folytatás. Ezt szintén Blunttól tudjuk, aki múlt héten a Howard Stern Sirius XM műsorban a Fantasztikus Négyes pletykái mellett ezzel is foglalkozott. A színész elmondása szerint túl drága a film ahhoz, hogy valaha is elkészüljön.

Őszintén szólva, szerintem a film valószínűleg túl drága. Egyszerűen nem tudom, hogyan fogjuk megcsinálni ezt. Szerintem nehéz összehangolni mindenki időbeosztását. Én nagyon örülnék neki. Doug Liman is imádná. Tom is örülne neki. Mindannyian szívesen benne lennénk. De azt hiszem, amíg nem találjuk ki, hogy mi történik az iparágban – úgy gondolom, hogy kitalálnunk, hogy mi a következő lépés az olyan filmeknél, amelyeket az emberek meg akarnak csinálni.

A Hiroshi Sakurazaka 2004-es All You Need Is Kill című japán regénye alapján készült filmet nagy általánosságban jól fogadták a kritikusok, és ez végül a jegyeladásokon is megmutatkozott, hiszen A holnap határa kasszasiker lett. A film főszereplője Cruise által játszott William Cage őrnagy, aki tisztként kénytelen csatlakozni egy idegen invázió ellen indított partraszállási hadműveletben. Miután elesik a harcban, egy időhurokba ragad, és újra és újra átéli az előző napot. Cage találkozik Blunt által megformált Rita Vrataskival, akivel közösen próbálnak véget vetni az idegen megszállásnak.

A holnap határa
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.