Egyre növekszik a kínai behatás a videojátékoknál is

Az Engadget beszámolója alapján nem sok jóra számíthatunk.

Az Engadget beszámolója alapján nem sok jóra számíthatunk.

Jó tíz esztendővel ezelőtt még menő beszólás volt (nem), hogy hamarabb lesz Kínában demokrácia, mint ahogy a Guns N’ Roses új albuma megjelenik. Nos az említett zenei anyag már régen kinn van, de a helyzet épp ellenkezőleg látszik változni: hihetetlen mértékben nő a még mindig kommunista mega állam befolyásoltsága az élet minden területén, így a szórakoztatóiparban is.

Az Engadget (korábban már ajánlgattuk anyagaikat) most ezt a témát pedzegeti, egy népszerű horror játék, a Devotion sorsa kapcsán. Azonban nem állnak meg ennél a témánál, hanem alaposan kibontják a cenzúra és kínai befolyásoltság kérdését, valamint hogy mi vezethetett hozzá és sejtetik hogy merrefelé tarthatunk. Nem akarom lelőni a videó lényegét, mindenképp érdemes megnézni a mindössze nyolcperces anyagot, ezért csak pár adatot szemezgettem ki.

Kínában 2016-ban következett be “forradalmi” változás, ekkor szűnt meg a külföldi konzolok forgalmazásának tilalma, vagyis egy óriási gát szakadt át hirtelen. Talán ennek a sokáig fennálló tiltásnak köszönhető, hogy arrafelé a PC és mobil játékok mindennél nagyobb népszerűséggel rendelkeznek, ezért nagyon erős az e-sport, továbbá a mikrotranzakciókkal sincs olyan nagy baja senkinek. A játékostársadalom viszont hihetetlen méretű, csak az USA-val összehasonlítva (csaknem négyszerese). Ennek (is) köszönhető, hogy Kína egyre nagyobb befolyással rendelkezik a videojáték piacra, továbbá ne felejtsük el, hogy kisebb-nagyobb mértékben olyan cégekben rendelkeznek tulajdonjoggal, mint az Epic Games, Riot Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Bluehole, Supercell, Grinding Gear Games és Paradox Interactive. Érdemes tehát elgondolkodni a dolgon és felkészülni arra, ami várható (már ha lehet egyáltalán ilyesmire készülni).

Total
2
Shares
Previous Article

Készül a Monument Valley 3

Next Article

JÁTÉKTESZT: Doom trilógia

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!