Főoldal Sorozatok Egy kulcs momentumra utaltak volna a WandaVision 7. epizód reklámjában?
Sorozatok

Egy kulcs momentumra utaltak volna a WandaVision 7. epizód reklámjában?

Szó szerint a Multiverzum kulcsa.

478
WandaVision

Ahogy azt már megtanultuk a WandaVision korábbi epizódjaiból, minden részben helyet kap egy reklám. A korábbi részekben kaptunk utalást a Stark Industriesra, de még a H.Y.D.R.A. is feltűnt. Természetesen nem kivétel a pénteki rész sem, amiben a reklám minden korábbinál nagyon jelentőséggel bírhat.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A reklámok többé-kevésbé mélyebb jelentéssel bírnak a sorozatban. Bár kezdetben úgy tűnt, hogy a reklámok alig többek, mint Wanda Maximoff múltjára utaló húsvéti tojások. Azonban az elmúlt néhány felkeltette a figyelmünket, és nem okvetlenül mutogatják őket a sorozatban. A legutóbbi minden korábbinál érdekesebb lehet, hiszen egy nagy leleplezésre került sor rajta keresztül.

Egy Nexus nevezetű antidepresszánst reklámoznak, ami visszarángat a valóságodba, vagy akár egy általad választott valóságba repít. Kezdetben úgy tűnt, hogy ez egy kinyilatkoztatás Wanda mentális problémájáról, azonban a kulcsszó a Nexus. A képregényekben a Nexus of All Realities kulcsfontosságú szerepet játszik a Multiverzumban.

A Nexus of All Realities egy keresztdimenziós átjáró, ami utat biztosít minden és bármilyen lehetséges valósághoz, és ezen a ponton a Multiverzumba is, ahol nyilvánvalóan minden valóság találkozik egymással. Nem titok, hogy a Marvel Studios a Multiverzumon dolgozik, ahogy arra a Doctor Strange az őrület multiverzumában cím is mutatja, de azóta már kiderült, hogy a cím nélküli Pókember-film is kapcsolódni fog a Multiverzumhoz.

A Nexus of All Realities bemutatása ésszerű és logikus döntés lenne a készítők részéről, hiszen ez magyarázatot adna a sorozat beállítására, valamint arra a kérdésre is, hogy Wanda testvére, Pietro Maximoff hogyan támadhatott fel egy másik testben. A Pókember: Idegenben egyik jelenetében már utaltak arra, hogy több univerzum létezik, s Quentin Beck is egy másik Földről származik. Ezek csak feltevések, találgatunk, hogy milyen jelentéssel bírhat a WandaVision reklámja, de most ez tűnik a leglogikusabbnak.

Már csak két rész van a sorozatból, így várhatóan a következő két hétben okosabbak leszünk, hogy mire készülnek a Marvel Moziverzum 4. fázisában.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események