Főoldal Filmek Don Cheadle mindössze két órát kapott a Marveltől, hogy eldöntse, Hadigépként csatlakozik-e az MCU-hoz
Filmek

Don Cheadle mindössze két órát kapott a Marveltől, hogy eldöntse, Hadigépként csatlakozik-e az MCU-hoz

Don Cheadle éppen szülinapi zsúron volt, amikor hívást kapott.

448
Hadigép

Don Cheadle színész 2010-es Vasember 2. óta James Rhodes/Hadigép szerepében csatlakozott a Marvel Moziverzumhoz, miután Terrence Howardtól átvette ezt a szerepet. Cheadle elárulta, hogy éppen a gyereke születésnapi zsúrján volt, amikor telefonon megkeresték, hogy csatlakozzon a Marvelhez és írjon alá egy hat filmre szóló szerződést, de nagyon kevés részletet árultak el a filmekről.

Ahogy arról a Variety beszámolt, Cheadle a GQ magazinnak részletesen elmesélte, hogyan vette át Terrence Howardtól Hadigép szerepét és hogyan biztosította helyét az MCU-ban.

A gyerekem lézerharc szülinapi buliján voltam. Felhívtak, és azt mondták: ‘Felgyorsultak a történések, neked adjuk az ajánlatot, de gyorsan kell döntened. Szánj rá egy órát és válassz, neked adjuk-e a filmet, vagy keressük fel a következő jelöltet!’. – Hat filmre szólt az ajánlat! Egy óra alatt kell döntenem?

Don Cheadle

Köztudott, hogy kezdetben a Marvel Studios gyakran semmi részletet nem osztott meg a színészekkel, milyen filmekre írnak alá, s nem volt ez máshogy a Vasember 2. résznél sem. Cheadle nem kapott konkrétabb részleteket a leendő projektekről, hogy milyen filmekben fogja a Hadigépet játszani. “A szóban forgó filmek igen, a Bosszúállók lesznek, szóval igent vagy nemet kell mondanod, most!” – mondta a Marvel.

Amikor Cheadle megkérdezte, hogy karakterének milyen íve lesz a filmekben, a Marvel csak annyit felelt, hogy “nem tudunk semmit, de nagy a tét, szóval egy órád van.” Noha részleteket nem kapott, de Cheadlenek sikerült lealkudnia az egy órát két órára, mivel a gyereke születésnapi partiján volt éppen.

“Szóval két órán át lézerharcoltunk, én pedig beszélgettem a feleségemmel, ügynökömmel és töprengtünk. Megpróbáltunk annyi információt szerezni, amennyit csak tudtunk” – árulta el Cheadle.

Nyilvánvalóan jó döntés volt Cheadle számára, hiszen 12 éve mellékszereplő az MCU-ban, és hamarosan főszerepet játszik a közelgő Armor Wars című mozifilmben. Kezdetben Disney+ sorozatban mesélték volna tovább Hadigép és a Vasember-páncél történetét, de a Marvel Studios végül úgy döntött, túl nagy a gyártási költség ahhoz, hogy sorozat készüljön ebből a képregényadaptációból.

“Minden egymást követő filmben egyre inkább kilép Tony árnyékából, egyre inkább a saját személyisége kerül előtérbe” – mondta Cheadle. “De még mindig nem fedeztük fel, hogy ki is ő valójában, nem ástuk bele magunkat igazán. Erre való a film.”

Az Armor Wars még nem kapott premierdátumot, de a hírek szerint 2023-ban kezdődik a forgatás, így jó eséllyel valamikor 2024-ben a mozikba kerülhet a film.

Hadigép
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.