Vasember

Don Cheadle miért váltotta le Terrence Howardot Hadigép szerepében az MCU-ban?

Tony Stark legjobb barátját játszotta, a játékát is szerették, de leváltották a második részre.

A 2008-as Vasember című filmmel kezdődött a Marvel Moziverzum menetelése. A film kritikai és kereskedelmi sikere kulcsfontosságú volt a későbbiekhez, hogy Hollywood első nagy összefüggő szuperhős-univerzuma fejlődni tudjon. Jon Favreau produkciója hatalmas sikert hozott, mindenki Vasember csodájára járt, miközben a film egy másik karaktere is az MCU egyik főszereplőjévé vált a további filmekben.

Terrence Howard játszotta az első filmben James “Rhodey” Rhodes alezredest, Tony Stark legjobb barátját. Nagyra értékelték Howard alakítását, de a karaktert később újracastingolták. A Vasember 2 résztől kezdve Don Cheadle váltotta Howardot Hadigép szerepében, és azóta is játssza a karaktert, sőt hamarosan saját Disney+ sorozat is kap Armor Wars címen. A karakter később szuperhőssé és Bosszúállóvá vált.

Howard távozása ugyan bekerült a hírekbe, de nem sokan foglalkoztak a hírrel, és gyorsan elfogadták a Marvel Studios döntését, az okát viszont annál kevesebben tudják, hogy miért volt szükség erre. Nos, a Vasember 2 és a Vasember 3 is bomba siker volt a Marvel Studios számára, ami feszültséget generált a felek között. Howard részben ezért távozott, de az okok között szerepel az is, hogy nehézkesen viselkedett a forgatáson, illetve a színész állítása szerint Robert Downey Jr. nagyobb fizetést tett zsebre, és háttérbe szorította őt, sőt állítása szerint még abban is szerepet játszott, hogy megkapja Vasember szerepét Downey Jr.

Andy Cohennel, a Bravo Watch What Happens Live című műsor házigazdája interjúvolta meg a színészt. Az adásban Howard a következőt mondta:

Kiderült, hogy az a személy, akinek segítettem Vasemberré válni… amikor eljött az ideje, hogy újra szerepeljek a második részben, felmarkolta a pénzt, ami nekem járt volna, és kitaszított. Úgy volt, hogy egy bizonyos összeget kaptak az első filmért, egy bizonyos összeg a másodikért, egy bizonyos összeg járt volna a harmadikért. A másodiknál odajöttek hozzám, és azt mondták: “Nézd, a szerződésben foglaltak 1/8-át fizetjük ki neked, mert úgy gondoljuk, hogy a második film sikeres lesz veled vagy nélküled.”Terrence Howard

Howard csalódottsága és keserűsége érthető, függetlenül attól, hogy igaz-e, amit mond, vagy sem. Utólag már lehet bánja, hogy milyen lehetőséget szalasztott el, mivel az MCU a filmtörténelem legnagyobb franchise-ává nőtte ki magát, és a Bosszúállók: Végjáték majdnem hárommilliárd dollárt termelt, egy ideig pedig minden idők legtöbb bruttó bevételét termelő filmje is volt.

Vasember Hadigép
Total
12
Shares
Previous Article
Thor: Szerelem és mennydörgés

Thor 8 Birodalmát már bemutatta az MCU, a kilencediket talán a Thor: Szerelem és mennydörgés fogja?

Next Article
Thor: Szerelem és mennydörgés

Az első reakciók alapján a Thor: Szerelem és mennydörgés az eddigi legjobb Marvel-film

Related Posts