Wide Screen
Image default
Sorozatok

Dave Filoni ezúttal a 66-os parancs logikai bakijára adott kézenfekvő magyarázatot

Ki más, mint Dave Filoni ezt is megválaszolta.

A logikai bakikra az utóbbi időben nem más szokott magyarázatot adni, mint a Star Wars: A klónok háborúja és a Star Wars: Lázadók animációs sorozatok készítője, Dave Filoni. A klónok háborúja-sorozat télen visszatért az utolsó, hetedik évaddal, amiből választ kaptak a rajongók a 66-os parancsra. A sorozat ott ért véget, ahol a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja kezdődött, miközben arra is választ kaptunk, hogy mi történt Ahsokával, miután a Jedi Tanács megvádolta egy merénylettel, s kilépett a tanácsból. Azt is láttuk, amikor Ahsoka segített eltávolítani Rex százados inhibitor chipjét, s lényegében ez volt az, ami egy kis űrt hagyott maga után, hiszen ez nem egyezett azzal, amit a Lázadókban hallottunk.

A finálé után sok rajongó logikai bakinak vélte a 66-os parancsot, azonban Dave Filoni választ adott erre. A készítő nem gondolná, hogy A klónok háborúja logikai bakit vétett volna azzal a jelenettel, és azzal magyarázta, ahelyett hogy szemantikai hibát ejtettek volna a történetben, a Star Wars kreatív csapata utólag kreatív megoldásokat választott. Nem minden a vártnak megfelelően alakul, ám Filoni mindent megtett annak érdekében, hogy a kirakós minden darabja a helyére kerüljön.

Azt hiszem, amikor Rex feltűnik a Lázadókban, azt mondja Kanan-nak, hogy ’kivettem a chipet’, ezzel megmagyarázva azt, hogy mindannyian hozhatunk egy döntést. Szerintem ezt igaznak gondolja, és úgy gondolom, hogy ez volt az egyetlen módja, hogy megbirkózzon a dolgokkal. Rex eltávolította ezt, és nem volt arra szükség, hogy Kanan minden egyes apró részletet ismerjen Rex korábbi életéről.Dave Filoni

Ha visszagondolunk a Lázadókra, a klónháború borzalmai után Rex és Kanan összekülönböznek, és csak később derül ki, hogy Rex bajtársaival együtt kivették a chipet, ami a köztársaságot eláruló jedik kioltására kényszerítette volna a katonákat. Csak ezután derül ki, hogy egy oldalon harcolnak a Birodalom ellen. Valójában azonban nem a klónkatonák vették ki a chipet, hanem A klónok háborúja 7. évad 11. részében Ahsoka volt azt, aki beavatkozott, s eltávolította Rex fejéből a szerkezetet.

Dave Filoni

Még több a témában...

Hamarosan újabb Star Wars kötet érkezik a Szukits Könyvkiadótól

Fonyódi Dávid

Jon Favreau elárulta, hány részből áll a The Mandalorian S2

Kévés Bence Mihály

Megmutatták, hogy milyen volt a Ren lovagjai eredeti mesterének a fénykardja

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat