x
Sorozatok

Darth Vader segítői, az Inkvizítorok is szerepet kapnak az Obi-Wan Kenobi-sorozatban?

Újabb forrás állítja, hogy ők is szerepelni fognak.

Darth Vader segítői, az Inkvizítorok is szerepet kapnak az Obi-Wan Kenobi-sorozatban?
  • Publishedmájus 11, 2021

Az elmúlt hónapokban több érdekes pletykáról és a forgatást megelőző munkáról olvashattunk. A Lucasfilm hivatalosan még nem jelentette be, de többen is állítják, hogy már javában dolgoznak az Obi-Wan Kenobi című Disney+ sorozaton. A sorozatban Ewan McGregor mellett visszatér Hayden Christensen, és az előzménytrilógia több szereplője is.

Noha a szereplőgárdát már bejelentették, de néhány ismerős arctól eltekintve nem lehet tudni, hogy ki-kit játszik majd az élőszereplős sorozatban. Egy korábbi pletyka szerint Darth Vader segítői, az úgynevezett Inkvizítorok is szerepet kapnak, ezt azonban nem erősítették meg.

Most azonban a Kessel Run Transmissions oldal – ami az elmúlt időben többször is pontosan jelezte előre a dolgokat – szerkesztője, Corey Van Dyke arról beszélt, hogy Moses Ingram fogja játszani a Birodalom egyik Inkvizítorát.

Ez nem egy olyan nagy dolog, mert csak egy embertől hallottam, így amíg nem hallom ezt másoktól is, nem tudom [hogy igaz-e]. Nekem azt mondták, hogy [Moses Ingram] biztosan egy Inkvizítort játszik, szóval majd meglátjuk. Nem tudom, még futott vele egy kört más forrásnál.

A Star Wars univerzumában az Inkvizíció egy, a Sötét Oldallal szimpatizáló Erő-érzékeny ügynökökből álló szervezet, melynek fő célja a 66-os parancsot túlélt Jedik likvidálása. Figyelembe véve, hogy az Inkvizítorok vezetője maga Darth Vader, értelmet nyerne a szerepük a történetben így, hogy Christensen visszatér a Sith nagyúr szerepében. Az Inkvizítorok veszélyes ellenséget jelenthetnének Obi-Wan-nak. Plusz, izgalmas lenne élőszereplős formában látni őket, mivel eddig csak animálva láthattuk őket a képernyőn, a könyvekben, a képregényekben és legutóbb a Star Wars Jedi: Fallen Order videojátékban.

Már megerősítették, hogy a sorozat 10 évvel az A Sith-ek bosszúja után fog játszódni, ami azt jelenti, hogy Obi-Wan már hozzászokott az új életstílusához. Arra is van esély, hogy már a történet kezdete előtt találkozott az Inkvizítorokkal, amely komolyabb konfliktust eredményezne közte és a vérszomjas vadászok között a show eseményei során. Talán a Darth Vader és egykori mestere régóta várt találkozója során előbbit maguk az Inkvizítorok fogják kísérni. Ez egy érdekes eleme lehetne a sorozatnak, amelytől talán még inkább fel lennének csigázva a rajongók.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.