Főoldal Sorozatok Craig Mazin elárulta, mikor kezdődik a The Last of Us 2. évad forgatása
Sorozatok

Craig Mazin elárulta, mikor kezdődik a The Last of Us 2. évad forgatása

Jó hírrel szolgált a The Last of Us sorozatadaptáció alkotója a 2. évad a forgatásával kapcsolatban.

221
The Last of Us
Forrás: HBO

A The Last of Us 1. évada idén jelent meg az HBO-n, és 24 Emmy-díjra jelölték, köztük a kiemelkedő drámai sorozatnak járó díjra. A sorozat rajongói tűkön ülve várják, hogy mikor láthatják kedvenceiket a képernyőn, hogyan alakulnak a dolgok Joel (Pedro Pascal) és Ellie (Bella Ramsey) számára.

A WGA és SAG-AFTRA sztrájkok miatt idén sok produkciót felfüggesztettek, de most, hogy az írók szakszervezete után a színészek céhe is megegyezett a stúdióvezetőkkel, a dolgok újra a régi kerékvágásba kerülnek. A Variety új jelentése megerősíti, hogy a The Last of Us 2. évadának forgatása hamarosan megkezdődik.

A jelentés szerint a sorozatadaptáció 2. évadának forgatása várhatóan 2024. február 12-én kezdődik. Craig Mazin showrunner megosztotta a gyártás kezdési dátumát az “Egy este az írói szobában” című panelbeszélgetésen. Noha a gyártási időpontot már nyilvánosságra hozták, továbbra sem tudni, mikor láthatjuk a 2. évadot a képernyőn. Mazin az év elején közvetlenül az írói sztrájk előtt az Entertainment Weekly műsorában a teendőkről beszélt, hogy mikre kell felkészülni a forgatás előtt, illetve hogy már átadta az első epizód forgatókönyvét is a stúdiónak.

Mazin írta a kilenc epizódból álló első évad nagy részét, míg a sorozat pilotján és fináléján Druckmann-nal közösen dolgozott. Druckmann egyedül írta a Left Behind címmel ellátott hetedik epizódot. A sorozat januárban debütált az HBO-n, és a nagyon pozitív kritikák mellett rendkívül erős nézettségi rekordot ért el az HBO Max streamingszolgáltatón. Csak az évadfinálé 8,2 millió nézőt vonzott a tévék képernyői elé. Egy ilyen kezdés után nem telt bele sok időbe, alig két epizód levetítése után gyorsan berendelték a második évadot, és a tervek szerint Pedro Pascal és Bella Ramsey visszatérnek Joel és Ellie szerepében.

The Last of Us
Forrás: HBO

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?

The Last of Us Part II
Játéktesztek

The Last of Us Part II Remastered teszt

Tartalmas feljavított kiadást kapott a The Last of Us Part II.