Főoldal Filmek Colin Trevorrow rendezi a War Magician adaptációt Benedict Cumberbatch főszereplésével
Filmek

Colin Trevorrow rendezi a War Magician adaptációt Benedict Cumberbatch főszereplésével

Itt a még különösebb szerep.

296
Colin Trevorrow

Külföldi lapértesülések szerint Benedict Cumberbatchnek annyira bejött ez a varázsló szerep, hogy a Doctor Strange szerepe mellett egy másik filmben is varázslót fog alakítani. A legfrissebb hírek szerint ugyanis Colin Trevorrow rendezésében film készül a War Magician című könyvből, s erre szerződött a színész is.

A Deadline úgy tudja, hogy a régóta várt Studiocanal projekt Nicholas Mariani személyében íróra talált, aki David Fisher azonos című könyvét fogja adaptálni a közönségnek. Jasper Maskelyne történetét ismerjük meg a War Magician című könyvben, egy illuzionista történetét, aki a II. világháborúban önként jelentkezett a brit hadseregbe. Az Egyiptomban állomásozó Maskelyne nem akármilyen képességek birtokában van. Kifejlesztett egy olyan módszert, amivel képes álcázni a járműveket, hamis bombakráterekkel és egy álhadsereggel megtévesztette a tengelyhatalmakat.

A projekt egészen 2015-ig nyúlik vissza, akkor merült fel Cumberbatch neve először a titokzatos szerepre, még mielőtt megkapta volna a Marvel Moziverzum legendás Titkos tanok mesterének szerepét. A színészt legközelebb Sam Raimi rendezőtől a Doctor Strange az őrület multiverzumában című folytatásban látjuk ebben a szerepben, amit december óta forgatnak. Az eredeti tervek szerint a filmet idén mutatták volna be a mozikban, ám csakúgy, mint sok más projektet, a koronavírus-járvány miatt ezt is el kellett tolni. Így csak 2022. március 25-én kerül a mozikba.

De nem ez az egyetlen titokzatos szerep, aminél Cumberbatch neve felmerül. Legutóbb a Star Wars univerzumból híres Thrawn admirálissal hozták összefüggésbe. Bár ezt a szerepet inkább csak a rajongók szerették volna a színészre aggatni, miután több arra utaló jel is van, hogy a Lucasfilm be fogja mutatni a karakter élőszereplős alakját az egyik készülő új sorozatban. Ezt azonban Cumberbatch elintézte annyival, hogy fogalma sem volt a karakterről, majd hozzáfűzte, hogy „Nincs mód arra, hogy kékké alakuljon.” – Thrawn bőre kék.

Trevorrow több projekten is dolgozik párhuzamosan. Miután kirúgták a Star Wars IX. rész székéből, a Universal Pictures megbízásában Atlantisz víz alatti világáról forgat. Emellett pedig a Jurassic World: Világuralom utómunkájával van elfoglalva most, aminek munkálataival jelentősen megcsúsztak a járvány miatt, és rekordnak számító 18 hónapon keresztül ment a munka szigorú, és szinte már űrhajósi körülmények között.

Colin Trevorrow
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Filmkritikák

Doctor Strange az őrület multiverzumában kritika

Sam Raimi megcsinálta a Marvel Moziverzum első horrorfilmjét.

Jurassic Park
Filmek

Colin Trevorrow szerint kár volt folytatni a Jurassic Parkot

Nem kellett volna folytatni a klasszikus Jurassic Parkot.