x
Filmek

Colin Trevorrow elárulta, hogy mit érzett miután pozitív fogadtatásban részesültek a Star Wars: IX. rész látványtervei

A rajongók odáig voltak a film ötletéért a tervek alapján.

Colin Trevorrow elárulta, hogy mit érzett miután pozitív fogadtatásban részesültek a Star Wars: IX. rész látványtervei
  • Publishedjúnius 13, 2022

A Star Wars: Skywalker kora 2019 decemberében került a mozikba, és sem rajongóktól, sem a kritikusoktól nem kapott szépet. A Skywalker-saga fináléja mindig is nehezen tudott megfelelni az elvárásoknak, de a kármentés, a túl sok rajongói megfelelési kényszer és a kusza cselekmény egy kiábrándító blockbustert eredményezett, amely megpróbált mindenkit boldoggá tenni, és az ellenkezőjét érte el.

Azóta a Lucasfilm visszatért a tervezőasztalhoz a mozifilmek tekintetében, és őszintén, 2019 óta nem is próbálkoztak mozifilmet bemutatni, inkább a Disney+ sorozatokra fókuszáltak, ezek viszont bombasikerek lettek. Ami különösen kínos volt a stúdió számára, az az, hogy nem sokkal a premiert követően kiszivárogtak a netre a Colin Trevorrow által készített Episode IX történetének részletei és koncepciórajzai. Később az is kiderült, hogy Star Wars: Duel of the Fate címen került volna bemutatásra a film.

A Jurassic World: Világuralom rendezéséről a Uproxx-nak adott interjúban a rendező “bonyolultnak” nevezte a dolgot, amikor arról kérdezték, mit gondol a filmre vonatkozó ötleteinek pozitív fogadtatásáról.

Őszintén szólva, mármint, mivel most 2022-ben beszélgetünk, őszintén mondhatom, hogy nagyon hálás vagyok Kathynek, amiért felismerte, hogy ő és én soha nem fogunk olyan filmet készíteni, amire mindketten büszkék lehetünk együtt. És ő már olyan régóta csinálja ezt, és törődik velem, én pedig törődöm vele és a családjával. Frank és én pedig még mindig partnerek vagyunk. Egy hihetetlen filmkészítőkből álló csoport tagja vagyok, szóval ez egy bonyolult pillanat volt.

Most, hogy ezt megtehettem, és tényleg úgy érzem, hogy ez az, ami… Örülök, hogy megtettem. Mélységesen, mélységesen elégedett vagyok, hogy ezt megcsináltam. Nagyra értékelem, hogy volt annyi bölcsessége, hogy meglásson valamit, amit én, őszintén szólva, nem biztos, hogy láttam volna, mert annyira rá voltam állítva a történetre, amit el akartam mesélni.

Colin Trevorrow

Más szóval ez úgy hangzik, hogy itt tényleg kreatív nézeteltérésekről volt szó, s a stúdió valóban szerette volna jóvátenni azokat a hibákat, amiket a rajongók kritizáltak Az utolsó Jedikben. Trevorrow többet nem árulta el, mindössze annyit mondott még, hogy jó volt látni, ahogy a rajongók látványtervek alapján odáig voltak az ötletért, miközben a Lucasfilm nem rajongott értük.

Jurassic World: Világuralom
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.