Cartridge-t is használ majd a PS5?

Egy friss szabadalmon már konkrétan látszik a korábbi pletyka.

Egy friss szabadalmon már konkrétan látszik a korábbi pletyka.

A PlayStation család gépei azokhoz a modernebb konzolokhoz tartoznak, amelyek már nem cartridge alapon működtek, mint a nyolcvanas évek nagy ászai, a Nintendo és SEGA 8 és 16 bites gépei (csak hogy a legismertebbeket említsük). A PS1-hez és a PS2-höz is volt ugyan Memory Card, illetve a PS Vita működött még kártyára rakott játékokkal, de klasszikus értelemben vett játék cartridge sosem volt (legfeljebb csak abban a prototípusban, amit hajdanán a Sony a Nintendo részére kezdett el összerakni).

Most mégis arról kell beszélnünk, hogy elképzelhető, hogy a közelgő PS5-ben lesz ilyen lehetőség…. is. A Blu-ray kompatibilitást ugyanis már korábban bejelentette a Sony, annak elhagyása pedig nem opció a játékosok által hőn áhított visszafelé kompatibilitás miatt sem. Hogy mire lehetne használni akkor? S egyáltalán honnan a kérdés?

A képeinken látható eszközt maga Sony Interactive Entertainment jegyeztette be a brazil Instituto Nacional da Propriedade Industrial (INPI) által, tehát egy hivatalos szabadalomról van szó. Még Yujin Morisawa neve is meg van említve, mint tervező, aki jó ideje a Sony senior art directora, az ő nevéhez fűződik például az Xperia Agent robot. A dologra pedig ugyanaz a LetsGoDigital figyelt fel, akik anno a PS5 devkitet is kiszúrták, hasonló módon (ez pedig ugye ha hivatalosan nem is, de nyugtázva lett), ami azért kicsit túlviszi az egész ügyet a könnyen elintézhető “pletyka” címkén.

Marad tehát a “mire használjuk majd?” kérdés. Nos, nem tudni. Igazából a szabadalmakon nincs feltüntetve a PS5, csak a PlayStation brand. Többen máris elkezdtek kombinálni, hogy egy második konzol, netán új kézikonzol érkezhet, de amíg előbbinek nem volna túl sok értelme, addig az utóbbit konkrétan már többször is cáfolta a japán cég. Mi magunk nem szívesen találgatunk, alighanem küszöbön van már a PS5 teljes leleplezése (a szakértők februárt tippelnek), akkor majd mindenképpen megtudjuk.

Total
12
Shares
Previous Article
Thanos Marvel Kapitány

Marvel Kapitány és Thanos harcát az utolsó pillanatban adták hozzá a Végjátékhoz

Next Article
X-Men

FEJTÁGÍTÓ: Az X-Menek egyik tagja lehet, hogy nem is mutáns

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!