Főoldal Előzetesek Brad Pitt hasít az F1 első előzetesében
Előzetesek

Brad Pitt hasít az F1 első előzetesében

Jövőre érkezik az F1-mozi!

182

Miután nemrég közzétették hivatalosan is a címét egy promókép kíséretében, végre megérkezett az első hivatalos előzetes is Brad Pitt közelgő F1 című filmjéhez, melynek részleteiről eddig jóformán semmit sem tudhattunk. A Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski irányítása alatt viszont biztosak lehettünk benne, hogy a film a lehető legpontosabban fogja bemutatni a versenyzést a nagyvásznon – s ezt megerősíteni látszanak az alábbi képsorok is.

A Forma-1-gyel együttműködve készült filmet a Jerry Bruckheimer Films, a Plan B Entertainment és az F1 világbajnoka, Lewis Hamilton által alapított Dawn Apollo Films produkciós cég gyártotta. Brad Pitt egy Formula 1-es versenyzőt, Sonny Hayes-t alakítja majd az autóversenyes drámában, amely egy rövid leírással is büszkélkedhet. A szinopszis szerint Hayes egy visszavonult versenyző, akit egy szörnyű baleset kísért, amely idő előtt véget vetett versenyzői karrierjének. Amikor megpróbálja a fiatal tehetséget, Joshua Pearce-t és az Apex Grand Prix csapatot sikerre vezetni, Hayes kénytelen szembenézni a múltjával és megküzdeni az örökségével. Pitt, akárcsak Tom Cruise, elvileg saját maga hajtja majd végre a képernyőn látottak nagy részét.

Kosinski irányítása alatt a filmet valódi nagydíj hétvégék során forgatták. A filmmel kapcsolatban Pitt korábban így nyilatkozott: „A hangulat eszméletlen, csodálatos, hogy részese lehetek és elmesélhetem a történetünket. A csapatok megnyitották az ajtóikat előttünk.” Továbbá hozzátette: „Egy olyan srácot játszom, aki a ’90-es években versenyzett, majd egy szörnyű balesetet követően eltűnt és más utakon próbálta ki magát. A barátja, akit Javier Bardem játszik, a csapat tulajdonosa, megkeresi őt. Ők az utolsók a rajtrácson, még nem szereztek pontot. De van egy fiatal tehetségük, akit Damson Idris játszik, és utolsó mentsvárként visszahoznak. Még soha nem láttál ilyen sebességet, még soha nem láttál ilyen G-erőket, a felvételek valóban izgalmasak.”

Pitt, Bardem és Idris mellett a sztárok között szerepel még Kerry Condon, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia és Samson Kayo. A filmhez a Forma-1 versenyikonja, Lewis Hamilton is csatlakozott tanácsadóként és producerként. A forgatókönyvön a két Oscar-jelölt, Kosinski és Ehren Kruger dolgozott.

Az F1 világszerte 2025. június 25-én, míg Észak-Amerikában június 27-én gurul be a mozikba.

Forma-1
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

F1
Filmek

A Brad Pitt főszereplésével forgatott Forma-1-es film 2025 nyarán kerül bemutatásra

Egy nagy hollywoodi stúdió fogja bemutatni a mozikban az Apple Forma-1-es filmjét.

F1
Filmek

Brad Pitt legdrágább filmjében átélhetjük majd az igazi Forma-1-es száguldást

Joseph Krasinski rendező a versenypálya Top Gun: Maverickjét szeretné elhozni.