Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2019/39. hét: A Rambo legyőzőre talált a mozik kasszái előtt
Filmek

Box Office-figyelő: 2019/39. hét: A Rambo legyőzőre talált a mozik kasszái előtt

Michael Engler rendező drámafilmje, a Downtony Abbey vezeti most a mozik kasszái előtt a sort.

739
Jennifer Lopez

Michael Engler rendező drámafilmje, a Downtony Abbey vezeti most a mozik kasszái előtt a sort.

Nyugodt hétvégén van túl az észak-amerikai mozis piac, ez látszik a legfrissebb eredményekből. Egyedül a Jetikölyök animációs film került mozikba a DreamWorks Animation és a Pearl Studio közös alkotása, Downton Abbey visszacsúszott a második helyre egy erősebb zuhanás után, Pennywise pedig még mindig tartja magát a Top 5-ben, 4 hét után a negyedik helyen van.

A box office lista tetején található Jetikölyök 20,85 millió dollárral nyitotta a hétvégét, ami nem tűnik soknak az idei év többi animációs filmjéhez képest, de ha az eredeti ötleteket nézzük – nem franchise része – rögtön az övé a legerősebb nyitás 2019-ben. Emellett csatlakozott a Mi és a Jó srácok mellé, mint olyan Universal filmek, amelyek az első helyen nyitottak a listán. Összességében a hetedik Universal film volt ami az élen kezdett idén, így ők rendelkeznek a legtöbb aranyérmes filmmel. Ha a nyitóhétvégét nézzük, a Jetikölyöknek össze kell kapnia magát, mert a 75 millió dolláros gyártási költség megtérülése veszélyben van, így hogy következő hétvégén jön az Addams Family – A galád család animációs feldolgozása.

A Downtony Abbey a második helyen zárta szeptember utolsó hétvégéjét egy 50% feletti esés után, de összességében már így is 60 millió dollár közelében van a film. A gyártási költséget ugyan nem ismerjük, de ez nagyon szép teljesítmény így is egy alapvetően a brit piacra készült filmtől, amiben igazán nagy sztár nem is szerepel.

Downtony Abbey

A Wall Street pillangóiban Jennifer Lopez és barátnői alig több mint 30%-ot estek a harmadik héten, a hétvégi bevétel 11 millió dollár felett volt kicsivel, összességében pedig már meg van a 80 is, ezzel megnégyszerezte a gyártási költségeit. Ilyen ütemben szinte biztosra vehető, hogy csak az Egyesült Államok mozijaiban eléri a 100 milliós bevételt.

Érdemes még megemlíteni, hogy a várakozásoknak megfelelően a Rambo V – Utolsó vér a hét legnagyobb visszaesését produkálta, és a második hétvégén már csak 8 milliót szedett össze. Ha így halad, még az 50 milliós gyártási költség is veszélybe kerülhet. Brad Pitt és Pennywise (AZ – Második fejezet) fej-fej mellett küzdöttek, a bohócnak sikerült egy kicsit jobban a benyúlás, így megszerezte a negyedik helyet és magabiztosan halad a 200 millió felé, míg az Ad Astra – Út a csillagokba valahol 60 millió körül fogja befejezni pályafutását, de ahhoz még néhány hétnek el kell telnie.

461 moziban bemutatták a Judy című filmet Renee Zellweger főszereplésével, ami Judy Garland életét dolgozza fel. A 3 milliós nyitás nem is rossz egy rétegfilmhez képest.

Box Office – Magyarország

Kis hazánkban két nagyobb premier volt, Jennifer Lopez pedig letáncolta a mezőnyt, nincs mese. Kicsivel több mint 50.000-en mentek el megnézni A Wall Street pillangóit, ami 74 milliós bevételt jelent a 60 vásznon, amivel egy nagyon szép átlagot hozott a film, hiszen több olyan mozi is volt amit jóval több vásznon vetítettek.

A Wall Street pillangói

A másik premier a Playmobil: A film próbálta meglovagolni a LEGO filmek sikerét, egyelőre inkább kevesebb mint több sikerrel. 65 vásznon játszották, de alig több mint 6 ezer embert érdekelt csak, amivel csalódást keltő eredményt hozott. Ebből is látszik, hogy nem feltétlenül lehet mindent eladni, ami animációs és a gyerek közönséget próbálja megszólítani.

Az Ad Astra – Út a csillagokba közelít a 100 ezer néző felé és a második hétvége eredményei alapján még a 140-150 sem tűnik elérhetetlennek neki.

A lista talán legérdekesebb filmje a Jó srácok, amit már hetedik hete vetítenek a mozik, még mindig csak 18%-os esést produkál és összesen már több mint 206 ezren nézték meg, hogyan próbálnak boldogulni a kisiskolások a szexjátékok és a drogok között. Ez nagyon szép teljesítmény egy korhatáros filmtől.

A hétvége teljes látogatószáma majdnem elérte a 150 ezer főt, a bevétel pedig a 221 millió forintot. Az előző hétvégéhez képest ez 9%-os növekedést jelent, de az idei nyitóhétvégékhez képest, még így is csak a vert mezőnyben található.

Az oldalon korábban megtalálható korábbi Box Office-adatok:

Box Office 2019/38. hét

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...