Rambo

Box Office-figyelő: 2019/38. A brit nemesek kiütötték Rambo-t

Már elérthetőek a hétvége bevételi eredményei az USA-ban, ebből szemezgettünk kicsit a Box Office Mojo-n.

Már elérthetőek a hétvége bevételi eredményei az USA-ban, ebből szemezgettünk kicsit a Box Office Mojo-n.

A Focus Features stúdió – ami nem tartozik a legnagyobbak közé Hollywoodban – rekord hétvégét tudhat magáénak a Downton Abbey sorozat film verziójának köszönhetően. Amellett, hogy élen zárta a hétvégét a USA Box Office listán, a stúdió eddigi legjobb nyitását produkálta. A hétvégén debütált még Rambo ötödik kalandja és Brad Pitt űrutazása is – nagyjából az elvárásoknak megfelelő eredménnyel fej-fej mellett, néhány 10 ezer dolláros különbséggel. Nézzük részletesebben az észak-amerikai mozis bevételi lista eredményét.

Ahogy már korábban írtuk, a lista első helyén a Downton Abbey található 31 millió dolláros bevétellel, ezzel a stúdió legjobb nyitóhétvégéjét produkálva, letaszítva a trónról az Insidious – Gonosz lélek és a Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma című remekműveket. Emellett ez volt az első olyan Focus Features film, ami 30 millió feletti nyitást produkált. A filmet nagy részben nők nézték meg, a közönség 74%-a tartozott közéjük, 60% pedig idősebb volt mint 35 éves. De ez nem meglepetés, a brit nemesek története, nem a fiatal korosztályt tervezi megszólítani. A film jó értékeléseket kapott a legnagyobb filmes oldalakon, 95% a Rotten Tomatoeson és 7.8 pont a 10-ből az iMDb-n és a CinemaScore is ‘A’ osztályzatot adott. Ezeket a számokat látva, nagy kíváncsiak vagyunk hogyan fog teljesíteni a film a második hétvégéjén.

Ad Astra - Út a csillagokba

A második helyért óriási küzdelem alakult ki a még Fox által készített, de már a Disney égisze alatt stúdióba kerülő Ad Astra – Út a csillagokba és a Lionsgate és Millenium stúdiók közös filmje Rambo V: Az utolsó vér között. Mindkét film kicsivel 19 millió dollár felett nyitott kicsivel, 3460 moziban. Brad Pitt pontosan 19,2 millióval, a várható eredményét pedig 80-100 millió dollár közé teszik a szakértők. Az első helyezettel ellentétben a közönség fele-fele arányban volt férfi és nő, a 73% pedig 25 év feletti.

Harmadik helyezettünk John Rambo, aki ötödik kalandjára készült és nem is ért el rossz eredményt. A negyedik film 11 évvel ezelőtti 18,2 milliós nyitásához képest még rá is pakolt egy kicsit és odaért a dobogó harmadik fokára. Az 50 milliós budget nem túl magas, így a film valószínűleg már az USA-ban megtérül, de nagyon sok műlik a második hétvége eredményein.

Most pedig lássuk, azokat a szereplőket, akik már nem újoncok a listán. Az Az – Második fejezet egy masszív 56%-os esés után a negyedik helyen végzett a harmadik hetén, 17,2 millió dollárral, eddig pedig már 178 milliót szedett össze csak az USA-ban. Ezzel ugyan elmarad az első rész eredményétől, de még így is bőven megtérül majd a vállalkozás. A sequel emellett a harmadik legtöbbet hozó R besorolású film és lassan a harmadik lesz amely eléri a 200 millió dollárt.

Rambo V - Utolsó vér

A Top 5-ben szerepel még A Wall Street pillangói, nem túl erős második hétvégével eljutott 62 millióig, de mivel a gyártási költség csak 20 millió volt, így innentől kezdve már nagyon szépen megtérül a film. Amit még érdemes megemlíteni, hogy Az oroszlánkirály – amiben egyetlen jelenet volt valódi – még 10. hétvégéjén is a 6. helyen van és minden idők 7. legnagyobb bevételt hozó filmje, ha nem számítjuk az inflációt, a Disney pedig totálisan uralja a 2019-es Box Office listát, az öt legtöbbet hozó filmből négyet ők készítettek, egyet pedig a Sonyval közösen. Ugye mindenki tudja melyik filmre gondolunk? Igen, a Pókember: Idegenben.

Total
0
Shares
Previous Article

Minden eddiginél "zöldebb" lesz az új PlayStation

Next Article
Terminátor: Sötét végzet

Befutott a Terminátor: Sötét végzet legújabb magyar nyelvű előzetese

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!