Wide Screen
Image default
Filmek

Ez az egyetlen jelenet volt valódi Az oroszlánkirály élőszereplős feldolgozásban

Jon Favreau rendező elárulta, hogy melyik jelenetet fényképezték a természetben Az oroszlánkirály élőszereplős feldolgozásánál.

Jon Favreau rendező elárulta, hogy melyik jelenetet fényképezték a természetben Az oroszlánkirály élőszereplős feldolgozásánál.

Hiszitek vagy sem, a Disney élőszereplős Az oroszlánkirály feldolgozását egy jelenettől eltekintve teljes egészében VFX technológiával keltették életre. Jon Favreau rendező több easter egget, úgynevezett utalásokat is elhelyezett más alkotásokra, köztük felcsendült a közismert Hakuna Matata dal, miközben más Disney alkotásokra is kaptunk utalásokat a filmben.

Ugyanakkor a közelmúltban megjelent egy fénykép a rendező Instagram-oldalán, amelyen rögtön a film nyitójelenete látható, ahogy felkel a nap az afrikai szavanna horizontján. És hogy miért annyira érdekes ez a filmkocka a feldolgozásból? Mert ez volt az egyetlen valódi jelenet, amit tényleg filmre vettek, az összes többi filmkockát számítógépes effektek segítségével elevenedett meg Az oroszlánkirály feldolgozásban.

Ha a sokat bírált kritikák hadával nem is bírt el Az oroszlánkirály, látványban csodálatos munkát végzett a Disney vizuális effektekért felelős csapata, hiszen az első filmkockától az utolsóig valóságosnak tűntek a szereplők, egyszóval pazar látványban volt részünk, s mint továbbá Favreau bejegyzéséből megtudtuk, összesen 1490 renderelt jelenetből építették fel a Disney legújabb alkotását. Bámulatos, és ha másért nem is, ezért mindenképpen kijárna neki egy Oscar-szobor 2020-ban.

Az oroszlánkirály

Még több a témában...

A Disney fontolgatja, hogy a Mulan egyenesen digitálisan legyen elérhető, hogy ezzel maximalizálják a bevételeket

Kévés Bence Mihály

Bébi Yoda még aranyosabb is lehetett volna, Jon Favreau a karakter hosszú tervezési folyamatáról mesélt

Kévés Bence Mihály

Hamarosan elkezdődhetnek a Disney-féle A majmok bolygója-film munkálatai

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat