x
Filmek

Bob Iger azt akarta, hogy a Disney megvásárolja a Warner Bros. stúdiót 2016-ban

A mikiegeres társulat még nagyobb lehetett volna.

Bob Iger azt akarta, hogy a Disney megvásárolja a Warner Bros. stúdiót 2016-ban
  • Publishedmájus 27, 2021

2017 év végén a Disney bejelentkezett a 20th Century Foxért, egy évvel később pedig hivatalos lett, hogy a The Walt Disney vállalat megvásárolja a stúdiót. A Disney és a Fox fúziója végre elhozza az X-Meneket és a Fantasztikus Négyest a Marvel Moziverzumba, de ha egy kicsit is máshogy alakulnak a dolgok, akkor a Marvel és a DC karakterei osztozkodhattak volna a filmvásznon.

De nemcsak a Disney vetette ki a hálóját más stúdióra. Tegnap bejelentették, hogy az Amazon kezébe kerül az MGM stúdió, s ezzel egy nagy lépés tett előre a filmgyártásban az Amazon Studios és a Prime Video streamingszolgáltató. A hírhez kapcsolódik a New York Times cikke, miszerint majdnem sor került egy másik hatalmas felvásárlásra 2016-ban. A 20th Century Fox előtt a Disney a WarnerMedia-t szerette volna megkaparintani.

Ez azt jelenti, hogy a Warner Bros., az HBO és a DC Entertainment mind a Disney égisze alá került volna, ami megnyitotta volna az utat egy Marvel és DC crossover előtt. Abba bele sem merünk gondolni, hogy mi történt volna, hiszen a Disney már így is tenyerén hordja Hollywoodot. Disneylandban pedig nemcsak a Bosszúállókkal és a Star Wars karakterivel, hanem Batmannel és Supermannel is fotózkodhattak volna a rajongók.

Két, a részleteket jól ismerő személy szerint 2016 októberében, nem sokkal azelőtt, hogy a Time Warner és az AT&T bejelentette volna a felvásárlást, Bob Iger, a Disney akkori vezetője felhívta Jeff Bewkest, a Time Warner főnökét. A Disney-vezér megkérdezte Bewkest, hogy érdekelné-e egy esetleges fúzió. Túl késő, mondta Bewkes. Már valami mozgásban volt. Iger minden jót kívánt, és letette a telefont. Később Iger felhívott egy másik médiafőnököt abban a reményben, hogy megegyeznek. Rupert Murdoch volt az illető.

A többi pedig már történelem. Murdoch vevő volt rá, és igent mondott, ennek eredményeként pedig a Disney és a Fox között létrejött egy fúzió. A hatását még nem érezzük, de a rajongók már tűkön ülve várják, hogy az új karakterek mikor fognak bemutatkozni a Marvel Studios alkotásaiban. De nemcsak a képregények szerelmesei örülhetnek, hiszen az Alien és a Ragadozó franchise gyarapodni fog.

Bob Iger
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.