x
Filmek

Benedict Cumberbatch elárulta, miért van szükség ilyen nagy pótforgatásra a Doctor Strange az őrület multiverzumában esetében

Megszólalt a főszereplőt alakító Benedict Cumberbatch a jelentős pótforgatásról.

Benedict Cumberbatch elárulta, miért van szükség ilyen nagy pótforgatásra a Doctor Strange az őrület multiverzumában esetében
  • Publishednovember 27, 2021

Nemrég kaptunk hírt arról, hogy a Doktor Strange az őrület multiverzumában című film stábja az év hátralévő felében behívót kapott egy “jelentős” pótforgatásra. Csak találgattunk, hogy mi lehet ennek az oka, mert bár szoktak pótforgatások lenni, de azok néhány hétnél nem tartanak tovább, itt pedig hónapokról beszélünk. Most azonban Benedict Cumberbatch a pótforgatás okáról beszélt, és a színész úgy fogalmazott, azon dolgoznak, hogy “a filmben rejlő teljes potenciált kiaknázzák”.

A hollywoodi kasszasikerek esetében az újraforgatások már megszokottá váltak az elmúlt években. Nincs ez máshogy a Marvel Studios produkcióinál sem, sőt a stúdiónál a további forgatásokat még azelőtt betervezik a menetrendbe, hogy a kamerákat bekapcsolnák. Az ok nem más, mint a kreatív megközelítés, hiszen tisztában vannak a producerek is azzal, hogy az utómunkálatok során finomítani akarnak majd a dolgokon. Úgy tűnik tehát, hogy minden a terv szerint megy, azonban a Doctor Strange az őrület multiverzumában mégis címlapsztori volt az elmúlt hetekben a pótforgatások hírét hallva.

A hírek szerint a filmet legalább hat hétig, heti hat napon át forgatják majd Los Angelesben. Tényleg jelentős időt töltenek pótforgatással a következő időben, de a főszereplőt alakító Benedict Cumberbatch most azt részletezte, hogy a stábnak miért van szüksége ennyi időre.

Hihetetlenül keményen dolgozunk azon, hogy betartsuk az ütemtervek, és a filmben rejlő teljes potenciált megvalósítsuk – olyan részeket, amelyeket jobban szeretnénk megcsinálni, de olyanokat is, amelyeket egyszerűen lehetetlen volt megcsinálni a logisztika, a COVID stb. miatt. [A világjárvány] miatt nagyon késett a forgatás. Szerencsére azonban a forgatás alatt már nem történt túl nagy csúszás, noha minden egy kicsivel lassabban történik.

Benedict Cumberbatch

Tekintettel arra, hogy számtalan pletyka kering azzal kapcsolatban, hogy a Doctor Strange folytatásában több váratlan és egészen durva vendégszerep lesz, és azon sem lepődnénk meg, ha éppen ezek a cameo-jelenetek okozzák most a fő problémát, hiszen a korlátozások és beutazási tilalmak idején nem mindenki tudott elutazni a forgatásra. A folytatás nagyon fontos szerepet játszik a Multiverzumban, szóval ha valaha különösen nagy jelentőséggel bír az erős és kerek történet, akkor az a Doctor Strange 2. része, és ezt a Marvel Studios is tudja, nem hiába rendeltek el ilyen nagy pótforgatást.

A Doctor Strange és az őrület multiverzumában című filmet 2022. május 5-én mutatják be a magyar mozikban.

Doctor Strange
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.