x
BREAKING Előzetesek

Bemutatták az új Kampókéz első előzetesét

A hét elején a Universal Pictures már utalt a Kampókéz folytatás előzetesére, ma pedig bemutatták az első kedvcsináló videót.

  • Publishedfebruár 27, 2020

A hét elején a Universal Pictures már utalt a Kampókéz folytatás előzetesére, ma pedig bemutatták az első kedvcsináló videót.

A Clive Barker novellája alapján készült 1992-es Kampókéz máig nagy népszerűségnek örvend a horrorzsáner szerelmesei között, azonban csakúgy mint a legtöbb hollywoodi klasszikus ez sem tudta elkerülni a folytatást, ám az első résszel szemben az elkészült két folytatás könnyen felejthetőre sikerült. Igazából azt is mondhatnánk, hogy botrányba torkollottak a folytatások.

Mivel több mint 20 év eltelt már, hogy utoljára láttuk a rémalak történetét, valakinek eszébe jutott, hogy ideje lenne feleleveníteni Kampókéz történetét. Az új feldolgozás mögé korunk egyik legtehetségesebb rendezője, Jordan Peele (Tűnj el!, Mi) állt be, mint producer, a rendezői teendőket pedig Nia DaCosta (Little Woods) kapta.

Nem véletlen, hogy a Tűnj el! forgatókönyve után Oscar-díjat is bezsebelt Peele elvállalta a feldolgozást, hiszen az elmúlt években erőszeretettel dolgozza fel az elnyomott feketék helyzetét horrorfilmek formájában. A történetben Tony Todd utódját ezúttal az Aquaman-filmből Fekete Mantát is alakító Yahya Abdul-Mateen II kapta, aki nem is olyan rég a Mi filmen dolgozott együtt a rendezővel, mások szerepében pedig Teyonah Parris (WandaVision, Empire), Nathan Stewart-Jarrett (DrakulaThe Kid Who Would Be King) and Colman Domingo (Fear the Walking Dead, Selma).

A Halloween nagysikerű feldolgozása után úgy tűnik, hogy úton van a következő, és erre a Kampókéz első előzetese után minden esély meg is van. A Kampókéz legújabb feldolgozása július 11-én debütál a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.