x
Előzetesek

Bemutatták a The Walking Dead utolsó évadának nagy előzetesét, benne két új szereplővel

Laila Robin és Josh Hamilton is csatlakozott az utolsó részekre.

  • Publishedjúlius 25, 2021

A nagysikerű The Walking Dead című zombi-apokalipszisben játszódó sorozat utolsó évada kevesebb mint egy hónap múlva kerül adásba. Az AMC korábban bejelentette, hogy három részben szeretnék bemutatni a 24 részesre elnyújtott 11. évadot, és az első etapban 8 részt (11A) fognak bemutatni. A premier előtt a csatorna végre bemutatta a nagy előzetest, amiben két új szereplő is csatlakozott a forgatáshoz, illetve néhány részletet is megosztottak a fináléról.

Hetek óta mutatják a rövid kis teaser előzeteseket, ám tegnap este a Comic-Con at Home virtuális eseményén lehullt a lepel a nagy trailerről is. A trailer mellett bejelentették, hogy Laila Robins és Josh Hamilton is csatlakozott a sorozathoz, előbbi Pamela Milton kormányzó, utóbbi pedig Lance Hornsby szerepében tűnik fel az utolsó évadban.

Bár a The Walking Dead jövőre véget ér, ez még koránt sem jelenti a franchise végét, hiszen az AMC már zöld utat adott egy Daryl Dixon és Carol Peletier karakterekre fókuszáló spinoff-sorozatra. Ez a sorozat még nem kapott premierdátumot, de valamikor 2023-ban tűzhetik műsorra. Emellett a Fear the Walking Dead és a The Walking Dead: World Beyond című spinoff-sorozatok új évaddal térnek vissza ősszel. És ha nem lenne elég, akkor a Negant megformáló Jeffrey Dean Morgan szerint nincs kizárva, hogy karaktere szintén egy spinoff-sorozatot kap a jövőben, hiszen már felmerült az ötlete a stúdiónál.

Az utolsó részek gyakorlatilag az egység felbomlásáról és a túlélésről fog szólni. A 10. évad fináléjában már láttuk, hogy Negan és Maggie között feszültség kezd kibontakozni a történtek miatt (Negan megölte Maggie férjét, Glennt), ám az új előzetesből az új veszély miatt félreteszik az ellentétet, és összefognak. Maggie még a suttogók maszkját is felveszi.

Végezetül pedig arról sem szabad megfeledkeznünk a The Walking Dead trilógiájáról sem, ami egy három részből álló filmvászonra szánt történetet mesél el Andrew Lincoln karakteréről. Rick Grimes főszereplő rejtélyes módon eltűnt néhány évaddal korábban, részben ezt fogják feldolgozni majd a mozifilmek.

A The Walking Dead 11. évad első részét augusztus 22-én fogják bemutatni az amerikai tévészolgáltatón, de ha rendelkezel AMC+ előfizetéssel, akkor már augusztus 15-től kezdve az A11 összes része megtekinthető az online csatornán. A második (11B) és harmadik (11C) etapokat valamikor 2022-ben fogják elérhetővé tenni.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.