Főoldal Sorozatok A The Walking Dead: The One Who Live premierjében végre választ kaptunk, hogy mi történt Rick Grimes-szal
Sorozatok

A The Walking Dead: The One Who Live premierjében végre választ kaptunk, hogy mi történt Rick Grimes-szal

A The Walking Dead: The One Who Live megválaszolta, hogy maradhatott életben Rick.

286

A The Walking Dead: The One Who Live premierje tegnap este volt az AMC-n, és gyakorlatilag rögtön kaptunk egy összefoglalót Rick Grimes rejtélyes eltűnéséről. És ezzel még nem értek véget a meglepetések, mivel a képregények egy régóta várt eleme is helyett kapott végre a képernyőn, amivel a rajongók is elégedettek lesznek.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

Andrew Lincoln döntése, hogy elhagyja a The Walking Deadet, csalódást okozott a rajongóknak, bár nem kellett sokat várni Rick Grimes visszatérésének hírére, de ez évekbe telt. Kezdetben a csatorna úgy számolt, hogy egy három részből álló mozifilmmel folytatja a sorozat egykori főszereplőjének történetét, amelyből választ kapunk arra a kérdésre, miért hagyta el a fősodort.

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, és az AMC megmásította a tervét, és egy újabb sorozatban meséli tovább Rick kalandját. Ennek láttuk tegnap este a bemutatóját. A The Walking Dead: The Ones Who Live legnagyobb kérdése az volt, hogy mi történt Rickkel a 9. évadban, amikor látszólag meghalt, miután felrobbant a híd.

Öt évvel a hídon történtek után megtudjuk, hogy Rick hat évet azzal töltött, hogy kaszabolta a zombikat, ezért cserébe a Civic Republic Military (továbbiakban csak CRM) otthont és menedéket adott számára; így hívják az új közösséget. Számos alkalommal megpróbált megszökni, de mind kudarcba fulladt. Egyik alkalommal még a kezét is levágta, miután odabilincselték az egyik őrhöz, de ekkor sem járt sikerrel.

A képregényt olvasóknak valószínűleg ismerős lehet ez az utalás, ugyanis a képregényekben Rick elvesztette a kezét – ami akkor történt, amikor a Kormányzóval keresztezte az útját -, és most végre a képernyőn is feldolgozták ezt a fontos pillanatot. A későbbiekben Rick egy új protézist kap, s Rick végül csatlakozik a CRM katonai egységéhez, mert így nagyobb esélye lesz a menekülésre.

Újabb évek telnek el, és Ricket egy helikopter pilótájaként találjuk. A helikoptert lelövik, majd valaki a nagy felfordulásban karddal egymás után kaszabolja le a katonákat. Ez a titokzatos gyilkos pedig nem más, min Michonne.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...